torstai 5. joulukuuta 2013

Lomonosov.


Lomonosovin tehras on perustettu jo 1700-luvulla. Se valmisti "keisarillista posliinia". Ensimmäisen maailmansoran aikaan siälä ruvettiin tekemään "sotilaslautasia" ja siittä lähtiki ura propagandaposliinin valmistamisesa. Tehras toimii viälä, propaganda on kyl tainnu jäärä pois. Moni mun astioistaki on viälä tuatannosa. Yllä olevaa lautasta ja alla olevia mukeja en löytäny nettisivuilta, niitä ei ilmeisesti ennää tehrä.


Kahvikupit, joita kuvasa on kolme, on isomamman vanhat pyhäkupit. Se on ostanu ne 80-luvulla Viipurin torilta kakkoslaatusena, niistä puuttuu kultaukset ja tassit on eri sarjaa. Mää kyl tykkään niistä enemmän tommosena (tältä niitten kuuluis näyttää).


Isomamman tuliaisia on kans kokonainen My Garden -teeastiasto. Kattelin, että uutena nettikaupasta tilattuna pelkkä teepannu maksaa $80 ja kuppi+tassi -pari $48. Eipä oo isomamma varmastikkaan maksanu semmosia summia.


Mun suasikkikuvio on "Golden Garden". Siinä on sinisiä lintuja. Vaikka mää en oo mikkään kauhee kultausten ystävä, tossa ne ei haittaa yhtään.Ja pakko sannoo viälä, vaikka oon asiasta ennenki maininnu, että noi Lomonosovin teekupit on kauheen hyvän mallisia. Niistä on niin ihana juara teetä, jotenki juhlavan tuntusta.

Onks teillä Lomonosovia? Millasia?

12 kommenttia:

 1. Kiitos informaatiosta. Mä en ole näihin Lomonosoveihin hirveesti perehtynyt, paitsi niitä posliinieläimiä mulla oli joskus lapsena. Tuo perhoslautanen on kyllä niin mun makuun!

  VastaaPoista
 2. Voi, tuo Golden Garden on todellakin ihana! Mun unelma-Lomonosov on se missä on sinistä ristikkoa, kun tykkään geometrisistä kuvioista (ainakin tuollaisista pienehköistä ja toistuvista, niitäkin on niin monenlaisia). Teekupit näyttää tosiaan just TEEkupeilta!

  VastaaPoista
 3. Upeita astioita ,vaikka ihan hiukan liian koristeellisia miun makuun, tuon tyyppinen tummansininen kahviastiasto miulla on arkussa joulukoristeiden seassa, sain sen anopilta, otan sen esiin jos anoppi tulee kylään:)))

  VastaaPoista
 4. Kiitos linkeistä, oli kiva käydä katsomassa omien hintoja vaikka kuppeja tasseineen on vain kaksi ja pullatasseja 6 eri sarjaa. Ite ostin joskus 60-70 lukujen vaihteessa silloisesta Leningradista sukkahousuruplilla. Hinnat oli kyllä silloin ihan toista kuin nykyään.
  Sinulla on kiva blogi, täällä on mukava käydä kurkkimassa.

  VastaaPoista
 5. Mulla on Lomon Sunny Daisy teeastiasto (keltalehtinen kultauksilla) mutta kahvinjuojana se on jäänyt kaappiin pölyttymään. Astiasto kaivetaan lähinnä juhlia varten (häät, ylppärit jnejne) Lomonosovin eläimet ovat jotenkuten tuttuja mutta astioista en tiedä Sunny Daisyn lisäksi oikein mitään. Kahvikuppina mulla on Waechtersbachin hervottoman kokoinen pilkkumuki :D Niitä kun sais lisää.

  VastaaPoista
 6. Piti käydä katsomassa, että millaset leimat noissa astioissa on. Ovat kyllä hienoja. Eipä ole ollut tietoa noistakaan, että kiitosta vaan sulle.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi6.12.13

  Hieno kokoelma sinulla onkin, ja kaikki niin kauniita.Lomonosovin astioista sen verran,että ovat hyvälaatuista POSLIINIA,ei fajanssia. Itsellä on tuota sini-kultaista verkkokuv. kahviastiasto ja pari kaakaokuppia.Toisella kuviolla teekupit.Olenkin astiahullu. Niin,ja liinahullu myös.
  "Kääkän anoppi"

  VastaaPoista
 8. ♥ onpa kauniita! Hyvää Itsenäisyyspäivää teidän perheelle♥

  VastaaPoista
 9. Lea P, kiva ko käyt kurkkimasa.

  Morphinea, ko kattelin noita Lomonosovin nettisivuja, miäleen jäi just ne Sunny Daisy -astiat. En oo semmosia ikinä nähny kirppiksillä tai muuallakaan, näyttivät ihanilta.

  Kääkän anoppi, mää oon kans astia hullu. Ja liinahullu. Ja räsymatto- ja verho- ja tiäs mikä hullu. :-D

  VastaaPoista
 10. Anonyymi10.12.13

  Sus siunakkoon mitä hintoja! Taidankin alkaa arvostamaan 90-luvun alussa Viipurista ostamiani tusinaa kahvikuppeja leipälautasineen. Niitä on käytetty aivan arkipäiväisinä jo 20 vuotta, tiskikoneessa aina pesty. Ovat kuin uudet edelleen, kultausta niissä ei tosin ole ollutkaan. Vaaleansininen kuviointi on edelleen kaunis. Läpikuultavan ohuet ovat ja mikä ihmeellisintä, kaikki ovat pysyneet ehjinä!

  Mammeli

  VastaaPoista
 11. Mammeli, ne taitaa olla sitä china bone -posliinia. Kai se on kestävää. Mut kauniit ne on. Tairan tehrä niistä postauksen ko tuun Loimaalle.

  VastaaPoista