keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Muistatteks ne pilkut?

 

Kirjotin lokakuusa mustista pisteistä joita tuli oranssiks värjättyihin vaatteisiin. Kerroin asiasta sillon Dylonillekki ja nyt ne lähetti mulle "korvausta". Mukavan paketin hain postista. Värinpoistoaine ja uusi paketti oranssia, tahranpoistoainetta, colour catcher -liinoja, haiseva kynttilä ja vaahtosaippuaa. Noita liinoja mun on tehny miäli kokkeilla, mut en oo saanu aikaseks ostaa. Vaahtosaippuaki on semmonen piäni ylellisyys jota ei olis tullu itte hankittua. Kiitos Dylon!


Dylonin mukkaan kuvan ja mun kertoman perusteella torennäkösesti vika oli itte värisä. Täsä kuitenki teillekki tiaroks mitä ne mulle kerto:

"Yksi syy värjäyksen epäonnistumiseen ja pilkkuihin voi olla se, että tekstiiliä ei pestä pesuaineella juuri ennen värjäystä, vaan esim. korkeintaan kasteltiin ennen värjäystä. Pesuaineella pesun jälkeen märkä pesuaineen avaama kuitu ottaa värin tasaisesti; pelkkä kastelu ei auta. Tämä on hankala mieltää tietysti, jos vaatteet ovat puhtaat, mutta kuivat.

Toinen syy voi olla vääränlaisen suolan käyttö. Suolan pitää olla tavallista hienoa ruokasuolaa, ei esim. merisuolaa.

Kolmas syy pilkkuihin saattaa olla sen, että pesukoneeseen voi rummun ulkopuolelle kertyä pesuaineissa käytettävää zeoliittia, sekä muita hiukkasia. Pesukone onkin tärkeää puhdistaa silloin tällöin ja erityisesti ongelmatilanteissa. Suosittelemme ensisijaisesti puhdistamaan koneen kloritella. Lisää kaksi desililtraa kloritea/kloorivalkaisijaa koneen rummun sisälle ja pese kone tyhjänä valkopesuohjelmalla ilman esipesua 85-95°C. Älä käytä samalla muuta pesuainetta. Pese kone vielä tyhjänä 60° puuvillaohjelmalla ja laita tähän koneelliseen pesuainetta pesukoneen normaalin annosteluohjeen mukaisesti."


7 kommenttia:

 1. Vau mikä korvaus, tosi reilua!

  VastaaPoista
 2. On aikas tömäkkää tuo klorite pesukoneeseen, varsinkin kun suurin osa uusista pesukoneista on koottu muoviosista.Itse käytän sitruunahappoa (saa apteekista), on luonnollisempi tapa puhdistaa ja toimii mielestäni yhtä hyvin - jos ei paremminkin.Mutta kiva, että ottivat asiakseen ja korvasivat aiheutuneen vahingon.

  VastaaPoista
 3. Saitkin hyvän korvauksen, hieno juttu.

  VastaaPoista
 4. Tiina-Mari, määki oon käyttäny sitruunahappoo kolmeen putsaamisseen. Tarttiski putsata, kone on vajaat kaks vuatta vanha eikä sitä oo viälä putsattu. Zeoliittia siältä ei kyl löyry, mut kaikkee muuta kakkaa kyl. :-)

  VastaaPoista
 5. Opettavaista! Ja ihan kohtuullinen korvaus näin maallikon näkökulmasta.

  VastaaPoista
 6. Ihan kiva korvaus!
  Minä käytän koneen putsaamiseen kloriittia sekä sitruunahappoa.
  Muistaakseni sitruunahappo ohje on marttojen sivuilla.

  VastaaPoista
 7. Kyllä sait hyvän paketin :)

  VastaaPoista