tiistai 5. marraskuuta 2013

Hinnat kohdallaan.


Arabian astioista pyydetään kirpputorilla ussein hirveitä summia. Uurenverosesta sen ymmärtää, mut kun vanhat astiat nyt yleensä on sitä elämää aikalailla nähny. Eilen törmäsin kirppiksellä pöytään, jossa oli osattu hinnoitella vanhat, kolhiintunneet astiat oikein.

Arabian toopi makso 1,50 e. Voishan sitä ihan käyttää vaikka mehutoopina, mut luulen että käytän sitä maljakkona, on aika krakeloitunu sisältä. Leiman mukkaan toopi on tehty vuasien 1928-1932 välillä.

Piäni teekannu ei oo Arabiaa, mut vanha se on. Hintaa oli 0,50 e, kantta on hiukan liimattu, muuten kunnosa. Näin sitä pittää hinnotella liimatut ja kolhiintunneet astiat.


Kaks Arabian tassia ostin, retiisikuppi on vanha löytö ja vaan rekvisiittana kuvasa. Ei se taira olla sammaa paria ton tassin kans, mut soppii siihen ihan hyvin. Tassi makso 0,20 e. Puhalluskuviotassi makso 0,50 e, siinä ei oo mittään vikkaa, joten sen olis voinu hinnotella korkeemminki.

14 kommenttia:

 1. Anonyymi5.11.13

  Kiva, kun käytit tooppi-sanaa. Enpäole sitä aikoihin kuullut. Mummuni käytti sitä samoinkuin monia muitakin mukavia murresanoja.
  Olen huomannut näin vanhempana alkaneeni käyttää tarkoituksella niin isovanhempieni kuin omien vanhempienikin käyttämiä sanoja.

  Lapsena meillä puhuttiin kaakusta, mutta aika pian kouluun kirkonkylälle mentyäni opin puhumaan kakusta. Samoin akkunat vaihtuivat ikkunoiksi. Mutta nyt taas muistaessani käytän vanhoja tai murresanoja

  VastaaPoista
 2. Ihania ovat. Minäkin pelastan aina kolhiintuneet yksilöt, jos on hinnat kohdillaan. Ajankulu saa esineissä näkyä, varsinkin kun käyttää niitä sisustuksessa muuten, kuin astiakäytössä. Toopi on mulle ihan uusi sana, hauska :)

  VastaaPoista
 3. Mulle kelpais kirpulta joku vanha mutta silmiä hivelevä tassi tai pari, laittaisin kotiin saippua-aluseks. Yleensä niissä vaan on se kuppikin mukana ja hinta on sit jo vaikka mitä.

  VastaaPoista
 4. Mää löyrän ussein kirppispöyristä sellasia tassipinoja joissa on joukossa halvalla Arabian tasseja. Halvat kupit sit taas on mun mettästyslistalla, niitä näkkee harvoin.

  Anonyymi, määki oon ruvennu vanhemmalla iällä käyttämään vanhempien ja isovanhempien murresanoja. Niinko vaikka kärvänen ja riävällä oleminen. Kakkuja on meilläki sanottu kaakuiks.

  VastaaPoista
 5. Mesis6.11.13

  Ihania kirppislöytöjä. Tykkään niin noista vanhoista koristemaalauksista.

  Meilläkin sanottiin tooppi (kahdella k:lla) ja kaakku.

  Mitä tarkoittaa rievällä oleminen?

  VastaaPoista
 6. Ripulilla olemista. Voi tulla vessasta ja mutista "oon ihan riävällä". :-D

  VastaaPoista
 7. Hienot löydöt, oishan noista maksanu vielä vähän enemmänkin. Yleensä maksavat kymppejä, vaikka oiski huonokuntosia.

  VastaaPoista
 8. Mahtavat löydöt ja ihan oikein hinnoteltuja.
  Mummolla oli tuollaset siniset kupit, niistä aina koulun jälkeen sain kohvia juuvakseni.
  Tup tooppi sana on ihan uusi miulle, meillä oli kretanekka ja maitokannu:)

  VastaaPoista
 9. En minäkään ole toopi sanaa ennen kuullu.
  Kiva kun hinnat olivat kohdallaan :)

  VastaaPoista
 10. Erikoinen tuo pikku kannun kuviointi, usein niissä on joku romanttinen kukkakuosi :) Tuollainen on varmaan sitä funkkista :)

  VastaaPoista
 11. Upeita löytöjä ja hinnat niinku pitääkin!
  Tuo "retikka" kuppi on kaunis. Minun "kuppikirjani" mukaan kyllä siihen kuuluisi tuo tassi mikä sulla on kuvassakin.Tosin saman suunnittelijan käyttökuppi sarjassakin on tuollainen tassi..

  VastaaPoista
 12. Mesis6.11.13

  Vai ripulia se rievä tarkoittikin =D

  VastaaPoista
 13. Taina, sehän on mahtavaa jos se tassi kuuluukin siihen kuppiin! Tosin niissä on pieni sävyero, mut ei se haittaa, sinisiä kumpikin.

  Mesis, mulla on tuala oikeen toi sanakirjaki, tuala sivupalkisa. :-D

  VastaaPoista
 14. Mesis6.11.13

  Ahaa, pitää alkaa sitten tutkia sanakirjaa :)

  VastaaPoista