sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Päivän puheenaihe.


Se Einohan se, se puheenaihe tännään, mikäs muukaan. Meillä oli sähköt kuus tuntia pois. Just ko siihen ehti tottua, ne tuli takasin. Meillä oli ennen kamina pönttöuunin paikalla. Se oli ruma eikä varannu lämpöö, mut sen päällä pysty tekemään ruakaa. Voi ku mää saisin meille jonnekki ängettyä puuhellan, mut ei, ei mahru. Pönttöuunisa sit keitin hiilloksella vettä ja myähemmin lämmitin jälkilämmöllä eilistä sapuskaa. On seki jottain sentäs.


Sähköjen puuttuminen sai meitistä hyviä pualia esille. Ulkoiltiin tarmokkaammin ja muutenki mukulat sai enemmän huamioo. Jääkaappi tuli pestyä ko sapuskat oli pihalla kylmäsä. Sanoinki Miähelle, että tarskos pittää kerran viikosa sähkötön päivä. (...sen ihmeen ko sit näkis.)


9 kommenttia:

 1. Einosta tuli kuuluisa hetkessä..hih
  Puuhella on kyllä näppärä mutta onnistuu tuo kokkaaminen pönttöuunissakin..ja lämpöä riittää vaikka sähköt ovat poikki.
  Sähkötön päivä voisi olla ihan kiva..

  VastaaPoista
 2. Sähkötön päivä ois kyl hyvä! Edes kerran kuussa. Edellisen ison myrskyn aikaan mä jo visioin kaikenlaista selviytymissettiä. Meillä on onneks puuhella, ja sit meillä on ulkona kaasugrillikin. Voisin jakaa naapureille kokkausvuoroja... Tällä kertaa ei tarvinnu visioida kun sähköt oli pois 3 minuuttia.

  VastaaPoista
 3. Määki oon suunnitellu kaiken maailman selviytymispaketteja sähkökatkojen varalle. Miähellä on trangia, sillä sais mukuloille puurot sun muuta, mut ko se on Loimaalla. Aina sähkökatkolla sanon että se täytyy tuoda tänne, mut aina se unohtuu.

  VastaaPoista
 4. Meil ei ollu sähköt pois ollenkaan, mut tosiaan sähkökatkojen aikaan on hyvä kun on puuhella ja puulämpö öljyn lisäks.

  VastaaPoista
 5. Siehän kekistkin hyvän keinon käyttää tuota pönttistä ruuan lämmittämiseen.
  Kyllä puuhella on hyvä just sähkökatkoksien aikaan, mahtuisko se jonnekkin piharakennnukseen??

  VastaaPoista
 6. ♥Eino onkin reipas mies...ainakin veljeni :) ;)

  VastaaPoista
 7. meillä on välillä sähkötön yö kun ilman pääkytkimen painamista ei saa teiniä irti tietokoneesta :D

  VastaaPoista
 8. Ei oikeen oo piharakennustakaan mihin sais puuhellan. Tarskos littaa semmonen siihen tulevaan keikkimökkiin?
  Kikillä on monet konstit! :-D

  VastaaPoista
 9. Meillä ei ollut sähköt pois Einon takia ja ihan ihmeteltiin. Nimittäin AINA kun jossain lähitienoolla on sähkökatko, niin aivan varmasti meidän asunto on silloin ilman sähköjä. Kerran oli jopa niin, että tossa tien toisella puolen oli sähköt ja meillä ei. Vähänkö harmitti! Mutta siis toisaalta juurikin tuo sähköttömyys on joskus tosi jännää, kunhan se ei kestä montaa päivää! Silloin ei meinaan tuu istuttua koneella vaan tulee leikittyä lasten kanssa ja tehtyä muutenkin kaikkea paljon järkevämpää. Kannatan sähkötöntä muutamaa tuntia viikossa. :D

  VastaaPoista