torstai 28. marraskuuta 2013

Ruakalista.


Jääkaapin paljastelu -haaste muuttu ruakalistan kertomiseks Mehtäemännän valitettavasti just lopetetusa blogisa. Irea on hyvä, jos joku sais inspiraation ja vaihtelua ommaan ruakalistaans kattelemalla muitten viikon menuja. Pankaas kertoen omanne.

Mää kuvasin reilun viikon ruuat. Ylhäällä on kuva tän päivän sapuskasta; karjalanpaistia, porkkanaa ja lanttua. Mää pirän karjalanpaistin uunisa aina vähintään 3,5 tuntia, muuten ei tuu hyvvää.

Meijän perheen pikaruaka ja takuuvarmasti mukuloille maistuva ruaka on kukkakaalisosesoppa. Siihen tullee aina pussillinen (450g) pakastekukkakaalia, kasvisliämikuutio, puali pakettia voimakasta Koskenlaskijaa ja pualisen litraa vettä. Muut aineet vaihtelee, kesällä laitoin kesäkurpitsaa, nyt laitoin salaattifenkolin ja sipulin. Tätä saa aina noppeesti tehtyä jos ei muuta keksi.


Kebabin tavallaan jo esittelinki. Sillä herkuttelin ko olin yksin kotona ja sitä syätiin porukalla ko muut tuli kotio. Aika lailla jo alko lopuks tökkimään. Suasittelen pakastammaan osan. Ohje täältä.


Muille keitin riisiä kanaviillokin kans, ittelle tein ruusukaaleja. Ruusukaalit vaatii sitruunamehua ja kermaa, muuten ne ei maistu miltään. Loput ruusukaaleista unohtu jääkaapin perälle, josta ne sit viis päivää myähemmin löysin. Voin sannoo, etteivät maistuneet ennää hyvältä, mut en saanu ruakamyrkytystä. Jee!

Karmeen näkönen annos...

Karppaus oli hiipunu pariks kuukaureks syksyn mittaan. Pakko oli alottaa taas ko olo oli niin epämukava hiilareita ahmiesa. Viiminen ei-karppi sapuska jota söin, oli pannulla paistettua lohta ja riisiä. Soosina oli Knorrin bearnaise-pussikastike. Onnellinen materialisti sitä suasitteli ja Kiki neuvo tekemään sen kermaan. Kermalla ei ollu hullumpaa, vaikka vähä siinä tehras maistu.


Kaikkia ruakiahan meillä syärään yleens usseempi päivä. Välillä tosin välliin mahtuu esim tällänen Miähen valmistama herkku:


8 kommenttia:

 1. No nii mun tuli nälkä!
  Ole tässä sitten laihiksella..

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi herkulliselta ja terveelliseltä tällaisen ihmisen näkökulmasta, joka laittaa ruokaa harvoin. Voi kunpa meillä olisi joku kokki joka laittaisi tuommoisia.

  VastaaPoista
 3. Mitähän varten miun maha alko mouruamaan, pittää lähtiä puurolle,jota syön joka päivä.
  Kiitos siulle ihanasta kommentista, kyl mie oon kuule mieluimmin muodikas, tai käviskö muodikas, muodokas mummeli:)))))))

  VastaaPoista
 4. Mehtäemäntä avasi taas ovet meidän lukijoiden iloksi :) Laitoin hiljakkoin sitä voimakasta koskenlaskijaa paketillisen makaroonilaatikon joukkoon, tuli hirveen hyvää :)

  VastaaPoista
 5. Joo, huamasinki emännän jo palanneen, mukavaa. Tota makarooniloota juttua tarttee kokkeilla. Mukulat ei oikeen välitä makaroonilootasta, mut ne on tottunu koskenlaskijan makkuun, jos söisivät helpommin. :-)

  VastaaPoista
 6. Pakko tarkentaa sen verran et suasittelin sitä knorrin purkkisoosia, en pussiversioo. Juur sen takia ku en siittä pussiversiosta niin välitä. Mut muuten, nam. Mua rupes toi kanaviillokki kiinnostaan, onks sulla siihen reseptiä olemasa? :)

  VastaaPoista
 7. Ai sitä on purkisaki? Mut ei se pussisoosi kermaan tehtynä ollu hullumpaa.
  Mää en tiiä miten oikeeoppinen viilokki tehdään, mut mää teen näin: paistan rintafileitä hiukan pannulla ja heitän ne sit kattilaan jossa on vähä vettä ja kanaliemikuution puolikas. Sit keittelen niin kauan että kanat hajoo. Lopuks suurustan vetellä ja maissijauholla, ja lirautan vähä kermaa. Mausteita se ei paljoo tartte, valkosipulijauhetta saatan laittaa ja sualan ko tarkistaa lopuks ni hyvä on. Helppo ja hyvä ruaka, mukulatki tykkää.

  VastaaPoista
 8. Juu, ja se purkki on nimenomaan se ykkönen mun míälestä. :) Tartteeki kokeilla tota viillokkia. Oon niin miälikuvitukseton ruoanlaittaja et kaikki reseptitbon tervetulleita.

  VastaaPoista