torstai 5. helmikuuta 2015

Herkkua.


Ootteks te jo maistanu Valion uutta kefiiriä? Sen jälkeen ko onnistuin saamaan omat kefiirinsiämeneni henkiltä, oon kaivannu sitä herkkua. Virosahan Valio on jo iät ja ajat myyny kefiiriä, oli jo aikaki saara sitä Suamen kauppoihin. Vähä vaan ihmettelen tota Valion mainoslausetta, "Suomessa ennennäkemätön välipala", kai se kefiiri on tunnettu Suamesa jo satoja vuasia ja ennenki kaupasa myyty. Mun kummitäti oli nuarena osuusliikkeesä töisä ja ihmiset tuli tiskiltä pyytämään kefiiriä mitä ihmeellisemmillä nimillä. Kehveli, kehvertti, safiiri... onhan se kefiiri vaikee sana. Muistatteks te ko sitä myytiin?


Sillon ko mää itte tein kefiiriä, se oli kirpeempää ko toi kaupan versio. Ja mun kefiirisä oli kunnolla alkoholia, kaupasta saa nyt sitte lapsille sopivampaa. Mut juu, ihan kelpo korvike, kannattaa maistaa.

Tää ei oo maksettu mainos, tää on ilmanen vinkki.

30 kommenttia:

 1. Täytyy maistaa :))

  VastaaPoista
 2. Kyllä minä muistan kefiirin, meillä juotiin monenlaista piimää ja myös kefiiriä siis. Lapsuuteni oli 70-luvulla, eli muisto on tuolta ajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää muistan vasta 80-lukua, koska nipin napin synnyin 70-luvulla. Mää olin piänenä nirso enkä juanu ees piimää, nyt sekin on kyllä herkkua.

   Poista
 3. Mesis5.2.15

  Kefiiri on kyllä tuttu nimi. Vuosiin en ole kyllä maistanut. Joskus lapsena tai nuorena sitä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sit vaan kauppaan ja vanhoja muistelemmaan. :-)

   Poista
 4. En ole koskaan kefiiriä maistanut, mutta täytyypä maistaa kerta noin hehkutat. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No maista! Paljon parempaa ko piimä. Ja maustettunakin löytyy. Ainakaan persikanmakuinen ei mun suuhuni maistunu äklömakeelta, niin ku maustetut jogurtit nykyään maistuu.

   Poista
 5. No kyl maar kehviiriä on juatu mukulana. Ja lausumistapoja oli yhtä monta ko juajiaki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko ostanu Alastaron osuuskaupasta? On voinu olla mun kummitäti myymäsä. :-)

   Poista
  2. Äläs! No tiätty oon ostanu Alastaron osuuskaupasta. :-)

   Poista
  3. Täti oli siälä aika lailla 70-luvun alusa.

   Poista
 6. Ihan tuttu tuo kefiiri on miunkin nuoruudesta. Itse en oo koskaan siitä erikoisesti tykänny.
  Siitä siun hauskasta unesta, luulen että oisit mieluinen riesa jos likkeellä asuisit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut kai se jo rasittais jos muija koko ajan kyläsä ramppais? :-D

   Poista
 7. äRrä6.2.15

  Minulla on muistikuva että olisin talkkunaa ja kefiiriä lusikoinu lapsena. Ja se oli hyvää! Mukavaa jos sitä saa taas, ostoslistalla on jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarttiski ostaa talkkunaa, tai siis piapoo, niin ko loimaalla sanotaan. Vois tosiaan olla hyvvää kefiirin kans.

   Poista
 8. En löytäny kun vadelman makusta omasta kaupasta. Ihan hyvää mut maustamaton varmaan parempaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä taas vadelma puuttui. Mut kyllä se tosiaan maustamaton on mun suasikki. Hullusti siinäkin lukkee, että välipala. Kyllä mää sitä ihan vaan ruakajuamana vetelen. Maustetut nyt meneekin välipalasta, kaiketi.

   Poista
 9. Anonyymi6.2.15

  Niitä kefiirisieniä tai mitä ne viralliselta nimeltään ovatkaan, saapi tilattua netistä. Meijän paikallisella facekirpullakin näky olevan myynnissä.
  -Heta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai? Kiitti vinkistä! Tartteekin kattella sillä silmällä. Jos postitse tilaan, niin tilaan kyllä sitten vasta keväällä. Viimeks siemenet pääsi jäätymään ja niitten herättely kesti moninkertaisen ajan.

   Poista
 10. Oho, pitääpä heti ensi kauppareissulla etsiä. Mulla on edelleen se ikivanha kefiirimölli jossain porukoiden pakastimen uumenissa nukkumassa, en ikinä muista sitä sieltä kaivaa kun käyn kylässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onko se ollu siälä kauankin? Mää luulin, ettei se elä pakkasesa ko jottain kuukausia. Mut paas kaivain se siältä, kannattaa testata onko elossa. Mulla kesti kauheen kauan siämenen herättely kun se oli päässyt jäätymään postiluukussa.

   Poista
 11. Kyllä sitä lapsena tai nuorena on tullut juotua,en ole muuten edes tullut ajatelleksikaan ettei sitä välillä oo ollut, kumma juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No et sää sitä sit ainakaan kauheen paljon oo kaivannu. :-D

   Poista
 12. Olen Viron puolella juonut aina kefiiriä ja luullut sen olevan viron kielinen sana piimälle. Täytyy ostaa, se on ollut parempaa kuin tavallinen piimä.

  Ajattelin kovin syvällisesti noita sun kefiirinsiemeniäsi kun meillä on justiinsa puhuttu teidän muksuista niin väänsin sen hellittelynimeksi mielessäni :D Sain karmean aknen naamaani ja pohdiskelin miehelle, että pitääkös tässä alkaa varomaan jos se kystan poisto on käynnistänyt mun hormoonitoiminnan. Sitten sanoin miehelle, että otetaanko riski? Mitäs jos siitä tulisi sellainen hyvinkäyttäytyvä kuin teidän lapset eikä tuollainen mikä meiltä löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän hyväkäytöksiset lapset järjesti taas kauppareissulla jännitystä mun elämään. Viaraat ihmisetki sai mettästää niitä Cittarin käytävillä ku menivät mua piiloon. Eli siittä vaan, ottakaa riski. Eipä oo ainakaan tylsää jos napsahtaa. :-D

   Poista
 13. Mulle koko kefiiri on ihan outo juttu. Ostin tota vadelmanmakuista kaupasta ja se oli niin karmeeta että meni viemäristä alas. Luulin, että se on pilallista kun se pisteli suussa oudosti ja siitä tuli huono-olo. Mutta sen siis pitäiskin olla kirpsakkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sen kuuluuki olla vähän kirpeetä. Tai semmosta hapokasta. Mitenköhän sen selittäis... Kunnon kefiirisä maistuu oikein alkoholi. Kefiirin pitäis olla vaan hyväks vattalle, mut tiiä sit miten kaiken maailman vadelmaesanssit vaikuttaa ihmiseen. Määki ostin sitä vadelmaa, mut en oo maistanut viälä. :-)

   Poista
  2. No se pisteli kieltä epämiellyttävästi. Mutta se saattoi johtua myös siitä, että olen supermaistaja. Ja siitä tosiaan meni vatta sekaisin ja tuli muutenkin kehno olo.

   Poista
  3. Kai se sit oli oikeesti pilaantunutta. Vikipediakin sanoo, että sen väitetään olevan hyväks ruoansulatukselle. Nyt kun maistelin sitä ommaa vadelmakefiiriäni, niin totesin sen ehkä paremmaks ko se persikka, hapokkaammaks. En tiiä onko eri erässä hapokkuuseroja, vai voiko toinen maku olla "ärtsympää". No, mut jos uskallat, niin maista viälä toiste. :-)

   Poista