sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Laskiainen.


Hyvvää laskiaissunnuntaita kaikille! Me viätettiin mukuloitten kans päivä Taivaannaulan laskiaisriahassa. (Täältä voi lukkee laskiaisen perinteistä) Rämsöössä järven rannalla oli tarjolla pulkkamäki, napakelkka, sauna ja kauheesti ruakaa.

Täällä video kyseisen napakelkan vauhdista.
Mukulat tais rakastua kelkkaan.

Syätiin papusoppaa, kinkkua, rasvariaskaa ja lättyjä. Mää toin mukanani rasvariaskat, se on perinteinen laskiaisherkku. Näyttää kamalalta, mut maistuu kauheen hyvältä. Ohjeen laitoin ruakablogiin, tehkääpä laskiaistiistaina teki.


Kauheen rumia laskiaispulliaki oon tehny. Ne syätiin anopin kans lauantaina. Sitä aina kinastellaan, että kumpi on parempi; hillo vai mantelimassa. No, mää sanon, että molempi parempi. Parhaasa laskiaispullasa on molempia kermavaahron alla, ulkonäöstä viis.


12 kommenttia:

 1. Ai molempia kermavaahdon kanssa? Sähän hurja oot ;-)
  Enpä ole sellaista laskiaispullaa syönytkään.
  Rasvalättykin on uusi tuttavuus, kiitos ohjeesta! Ajattelin tehdä blinejä tässä lähiaikoina, nekin on rasvalättyjä tavallaan.

  VastaaPoista
 2. Eihän se ulkonäkö vaan maku on tärkeintä leivonnaisissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Tiäsin noista tulevan rumia kun tein laiskasti niin löysän taikinan että sai lätättyä kauhalla kökköjä pellille. Mut sillä tavalla tullee kuahkeeta. Näkö kärsii mut maku paranee. :-)

   Poista
 3. Mukavaa että pidätte yllä vanhoja laskiaistapoja. Mie olen vielä lapsena huudellu pitkiä pellavia ja naapuin akalle tuppuroita tapuroita.
  Laskiasipullassa vain hilloa, olen allerginen manteleille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kurja mikä allergia! Mut onneks on se hillovaihtoehto. :-)

   Poista
 4. Mesis16.2.15

  Enpä ollut tuollaisesta rasvarieskasta ennen kuullutkaan. Kyllä se varmaan hyvää on. Napakelkan kyytiin olisi kiva mennä (vielä vanhanakin =D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaakohan se olla enemmän itäsuamalainen tapa, se rasvariaska. Napakelkka oli aika hurjaa menoo, olin ekkaa kertaa kyydisä. :-)

   Poista
 5. HIllo ja kermavaahto. Ihanat karvahatut muksuilla. Määki haluisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kattoo löytyiskö hännällistä karvalakkia lapsille netistä, mut ei ainaka ihan heti sattunut silmään. Joskus näin sisarukset joilla oli tommoset valkeet ko äSsälläkin ja ne oli kuulemma ihan uudet. Eli kyllä kai niitä joku tekee. Mut ittekki tommosen vois tehdä, sää oot näppärä, ossaisit varmasti. :-)

   Poista
 6. Napakelkassa muista muksuna olleeni mutten muista noin hurjaa vauhtia :D Tuollaisen menon jälkeen olisin kontannut pitkin jäätä :D

  Joo, molemmat täytteet pullaan on parempi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä määki vähän konttasin ja vauhdissa vikisin, että hidastakkaa! En menny toista kertaa. :-D

   Mää oon vasta täsä parin vuaden sisällä tykästyny tohon mantelimassaan. Ennen olin ehdoton hillopulla-ihminen. Niin se maku muuttuu vanhetessa.

   Poista