sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kansanpuku.

Jäi taannoin mainittemati, että ostin Vapriikki-vintagesta kansallispuvun hammeen. Maksoin siittä 15€, vaikka en tiänny yhtään, että mikä se on.


Laitoin kuvan Facebookin Kansallispuku -ryhmään ja neljän minuutin päästä sain tiadon, että se on Sakkolan ja Raudun kansallispuvun hame. Helppoo tää tiaronhaku nykyaikoina.

Kirppikseltä ostin tossa joku viikko sitten myäs puukon. Mää oon joskus koulusa tehny puukon, mut en saanu sitä ittelleni. Se olis ollu kyl hianompi ko toi, mut minkäs teet, kun kerran ei ittelle saanu.


Ton Sakkola&Raudun hammeen kans kuuluis olla kirjailtu paita ja esiliina, sekä päähän sorokka tai huntu. Ja kuuluu siihen takkikin, kostuli. Mut koska mulla on jo Munsalan puku, niin ehkä käytän tota hametta vaan ihan yksistään. Jos oikeen fiini haluan olla, voin lainata Munsalan puvusta esiliinaa tai jos saan aikaseks, voin tehrä toisen samantapaisen. Tuunaa mun perinne -tyylisesti tein jo retrosta tyynyliinasta arkisemman esiliinan, soppii meikäläiselle. Puukkoki saa heilua vyällä.


...vaikka olishan se kyllä pikkasen hiano tommonen paita.
Ja solki vasta hiano oliski!
(Kuva täältä.)

10 kommenttia:

 1. Oi mikä mahtava löytö, sie näytät niin emännältä :) hyvällä tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva, emännältä on just hyvä näyttää. :-D

   Poista
 2. Ompas komia! Sulle noi tommoset perinnevaatteet sopii ku nenä päähän. :) Ja tää oli vaan ja ainoastaan kohteliaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Mää niihin niin miälelläni pukeurunki. Samoin ko retroihin. Ei paljoo kiinnosta tavalliset vaatteet. Onkohan mussa jottain vikkaa?

   Poista
 3. Hienoja oot taas löytäny. Mun sukujuuria on Sakkolasta. Koitin kattoo isompana tota solkikuvaa, kun tekis mieli tutustua vähän tohon kirjontaan. Mä oon kirjonu vaan pöytäliinoja ja sellasta kukkasilla enkä tollasilla geometrisillä kuvioilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Sullehan sitte tommonen kansallispuku kuuluis! Mun tarttis varmaan hommata Muolaan puku. Siellä on mulla taas juuria. :-)

   Poista
 4. Mesis1.2.15

  Oi että kun sopii hienosti. Komian puukonkin olet ostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää sillä puukolla jo veistelin ittelleni kinnasneulan, hyvin toimi.

   Poista
 5. Oh kun on komia! :) Käyhän kuule lukasemassa blogini uusin päivitys, siellä oisi taas vaihteeksi blogihaastetta teikäläiselle ettet varmana ehi niihin kyllästymään! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Ymppään sen toiseen samanlaiseen, jos soppii. :-)

   Poista