keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kaappi.

Olin anoppilasa yäkyläsä. Pakko siälä on aina nuuskia paikkoja. Kävin taas riihesä, siältä löytyy aina jottain.

Tällä kertaa löyty vihertävän sininen kaappi.

Kauheesa töhkäsä se oli. Johan sai jynssätä, että sai sen puhtaaks.

Miäs riamastu ko taas piti laittaa sisustus uusiks. Emalihylly sai siirtyä syämähuaneeseen kaapin tiältä.

Siirrettiin mukuloitten astiat kaappiin. Nyt ei tartte kiipeillä pöyrillä että ylettyy ottamaan juamalasin. Tarttee vaan hypätä puusohvalle ja avata sen yllä oleva kaappi.

Ja mitäs tualta sit löyty?

No pikkunen emalikattila ja parin litran tonkka...

...ja toinenki kaappi. Peilikaappi kellarin vessaan, siälä on tylsä kehyksetön peili erellisten jäljiltä. Tossa on kivat piänet puunupit liukuovisa.

20 kommenttia:

 1. Kiva kaappi. :) Tulee (taas) mummola mieleen.Siel oli tuon väriset keittiöntuolit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sun mummolassa on ollu ihanat keittiöntuolit. :-)

   Poista
 2. Onpas sievä kaappi ja hyvät on muutkin löydöt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anoppilasta tekee aina hyviä löytöjä. Anopin astiavarastoo en uskalla ees mennä kattomaan kellariin, muuten tulee tilaongelmia. :-)

   Poista
 3. Ompa mahtava kaappi,hyvä vaan kun pelastit sen.
  Tuota väriä kutsuttiin miun lapsuudessa "ryssän vihreeks" en tiedä miksi, mutta sillä nimellä sitä yleisesti kutsuttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ryssät oo tykästyny just sinisiin ja vihreisiin? Tai sitten siälä ei oo ollu kovin suurta maalivalikoimaa ja toi on ollu sit just yks niistä saatavilla olevista väreistä.

   Poista
 4. Mesis5.2.15

  Mukava anoppila Sulla kun sieltä löytyy aina kaikkea kivaa, niin kuin nytkin. Hienot kaapit, tosi nätti emalikattila ja maitokannu. Meillä päin tuo pieni oli maitokannu ja sellainen iso oli maitotonkka. Kivoja nämä miten eri paikoissa sanotaan erilaisella nimellä eri asioita/esineitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mesis5.2.15

   Täytyy vielä lisätä, että tuosta avaimesta tuli lapsuus mieleen. Meillä oli pihassa pieni aitta. Sitä sanottiin mattopuodiksi, koska siellä säilytettiin mattoja. Sinne oli tuollainen avain. Oli aina jotenkin jännää mennä sinne.

   Poista
  2. Voihan se olla, että meilläkin isoo on sanottu tonkaks ja piäntä kannuks. Mulla vaan ei oo niistä kokemusta lapsuudesta. Mattopuoti kuullostaa ihanalta! Hauska nimi. Määki tarttisin mattopuodin, meijän mattovarasto on meijän makuuhuaneen nurkassa.

   Poista
  3. Mesis6.2.15

   Lisään vielä, että meillä ei sanottu mattopuoti vaan matto puodi, tai vaatepuodi, koska siellä oli myös vaatteita. Niin ja tuo puodi sanottiin murteella puadi =D. Siis vaatepuadi tai mattopuadi.

   Poista
 5. Kiva tuollainen aarrevarasto :)

  VastaaPoista
 6. Mahtavia löytöjä. Taas puskee tippaa linssiin... mun mammalla oli kans aitta, jossa mä pääsin kurkkiin ihan liian vähän. Siinä oli tommonen iso avainkin. Nyt sitä ei enää oo ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sille tapahtu? Myytiinkö se, vai muuta kurjaa? Aitat on kyllä ihania...

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Mää oon ihan rakastunu siihen. Miähen miälestä se haisee tunkkaselta, mut mää en huomaa mittään. Tosin mulla kyl onki nuha.

   Poista
 8. äRrä5.2.15

  Jopas on söpö emalikattilavauva <3. Ja kivoja löytöjä kaikki muutkin. Meilläkin oli lapsuuden kodissa "ryssän vihreät" keittiökalusteet, muistan hämärästi. Harmi että ne myytiin remontin yhteydessä eikä iskä kalustanut niillä verstastaan, enkä siis voi "löytää" niitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut hyvä sentään, että ne on myyty, eikä esim poltettu. Mun appiukolla on kans verstaassaan kaikenlaisia ihania kaappeja joita kattelen himoiten. Mut eihän niitä voi siältä viädä kun se käyttää niitä. :-D

   Poista
 9. Pyäääää :D Mää saan anopilta aina muovikassillisen harlekiineja. En ole kyllä ollut siellä yökylässä, jos ne saamiset vaikka paranisi pidemmällä vierailulla :D Olisin kyllä tehnyt synnin tuon sinivihreän kaapin kanssa ja sutinut sen valkoiseksi, mutta ihanan monikäyttöinen tuollainen olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut harlekiinitki on hyviä. Mieltymyksensä kullakin, en tiiä millä värillä anoppi olis sen sutinut jos olisin antanut peräks. Kyllä se valkosenakin kivalta näyttäis, siihen vois vaikka liimailla kukkatarroja piristykseks. :-D

   Poista