tiistai 7. elokuuta 2012

Laiska lotko vai nykyaikanen nainen?


Mulla on kriisi, tappelen itteni kans pääni sisällä. Syättääkkö Koolle "kuallutta" valmisruakaa vai tehräkkö niskalimasa sille pöperöt itte. Kattoin joskus dokumentin Koiranruokaa vauvalle ja valmiit purkkiruuat on hirvittäny entistä enemmän sen jälkeen. ÄSsälle alotin antamaan kiinteitä pualivuatiaana, siihen asti se söi tissiä, siis samanlainen tapaus ko Kookin. Tein sille itte ruuat ensimmäisen puali vuatta, sitte tuli kauheet helteet enkä jaksanu niin paljoo touhuta keittiösä. Pari viikkoo hikoilin ja annoin sille purkista ruuat, ko helteet loppu ni piti taas tehrä itte. Mut sepäs ei sitte ennää syänykkä mun tekemiäni. Joku onki joskus leikilläns sanonu, että ne pistää niihin purkkeihin huumetta että mukulat jäis koukkuun. ÄSsä ainaki jäi koukkuun, muu ei ennää kelvannu. Se söi melkein pelkästään niitä likemmäks vuaren, eli kaks-vuatiaaks asti. Nyt mää oon sen asian eresä, että pitäis päättää mitä ton Koon naamaan lusikoin. Mää teen normaalia kotiruakaa, äSsä on nyt kolme täytettyäns ruvennu vähä ronkelimmaks, sille tarttee välillä tehrä vähä erikoisannoksia. Niin siis sammaa ruakaa ko meillekki, mut vaan esim. ilman sipulia tai tomaattimurskaa. Eli mää kokkaan yhtä ruakaa aikuisille, äSsälle toista ja Koolle pitäis tehrä viälä kolmannet sapuskat. Pakastimmeenhan sais isompia satseja vauvanruakaa, mutko mää aina unohran ottaa niitä sulamaan etukätteen. Mää nyt miätein, että jos tekis kompromissin. Syättäis sille purkista ruakaa, mut lisäilis siihen vaikka lihat aina itte. Jääkuution verran lihhaa sullaa kyl aika sutjakasti ja siittä saa niitä tarpeellisia eläviä mikropejaki. Kukkakaalia ja parsakaaliaki vois pistää jääpalamuattiin, niitä nyt ei kukkaan syä paljaaltiins, vois sotkee purkkin joukkoon. Se rahanmenoki siinä harmittaa. Jos mää nyt ruppeen niitä ostamaan, ni kai sitä on pakko vakuutella ittellens että ei se haittaa ko kestovaippoja käyttämällä me säästetään miljoonia euroja.

Pari purkkia oon jo ostanu. Herelmäsoseita ei kyl kannata itte ruveta tekemään, kattoo ny vaikka jottain päärynöittenki hintoja. Mut nehän onki vaan välipaloja, ei semmosella mukulaa elätetä. Ostin Bonan purkkeja ko niisä oli niin kivoja elukan kuvia kansisa. Niistähän voi tehrä vaikka muistipelejä. Tai sitte lattioilla ja pöyrillä lojuvat kannet näyttää vaan veikeemmiltä. Markkinointikikka joka tehos ainaki tähän muijaan, niin pöljää ko se onki. Mut koska Nestle valmistaa Bonat, ja Piltit, pitäiskö niitä boikotoira? Mulla on huano maku koko puljusta. Piltin miältää helposti suamalaiseks, sitä ostaa mialuummin vaikka omistaja onki Nestle. Huakaus, nää on vaikeita asioita. (Oon kyl hyvin onnellinen siittä, että mun onkelmat on näin piäniä.)

3 kommenttia:

 1. Kyl sie löyvät tasapainon, ja huomaat mikä on lapsellesi hyväksi.

  Aikanaa ko miun ainokainen oli tuos vaiheessa, ja mie syötin sille pelkkää perunaa, jota vähän äidinmaidolla kostutettii (neuvolan ohje) ,poika sylki aina ruuat ulos ja kiukkus,kun miun vanha mummini näki sen niin hän otti ja heitti sen ruuan roskii, sit hää muussas perunaa voita ja lorautti oikiaa maitoo ja poika söi ko aikamiehet.
  Purkkiruokia ei sillo vielä oikein ollutkaan, jotain marjasoseita, ja niistäkin annettiin mansikkaa ensimäiseksi soseeksi.
  Rukinta ohjeet on muuttuneet kyllä aika paljon niistä ajoista.

  VastaaPoista
 2. Mulla on kokemusta purkkiruuista vaan yhden purkin verran, siis muista kuin hedelmäsoseista. Esikoinen oksensi koko purkin pihalle ja sen jälkeen en oo tarjonnut. Mutta tunnustan olevani melko huoleton hulda lasten ruokinnassa. Kaikki kolme ovat syöneet pelkkää tissiä puolivuotiaiksi (paitsi nuorin taisi olla lähemmäs 8kk ennen kuin tajusinkaan et hei voishan se muutakin syödä :D) Sormiruokaa on ollut tarjolla aluksi ja sitten on pian siirrytty siihen että oon vaan poiminu vauvalle sapuskaa samoista ruuista mitä muutkin syö ennen kun oon laittanu mausteet ja haarukalla mössöksi. Hyvin noi on kasvaneet, ei oo allergioita ja syövät sitä mitä on tarjolla eivätkä paljon kysele :) (lapsista on sekin hyöty et on pakko tehdä ruokaa joka päivä vaukkei huvittaiskaan ja tuloo sit samalla syötyä itte kans kunnolla, muuten pupuuttaisin vaan leipää ja kahvia)

  VastaaPoista
 3. Tairan kyl stressata liikaa tätä syämistouhua. Kylhän se mukula kasvaa vaikka ei niin asiaa miättiskään. :-)

  VastaaPoista