keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kas siinä pulma.

Vuanna 2008 lakkasin syämästä pillereitä, koska halusin erroon ylimääräsistä hormooneista. Kolmetoista vuatta olin turruttanu pääni/kroppani niillä luannottomilla lääkkeillä ja sit lopetin. Ja voi mikä ihana maailma siittä aukeskaan. Tosin pari ekkaa viikkoo olin ihan pöpi, mut se on toinen tarina.

Reilu vuasi sitte sain neuvolalääkäriltä ilmaset kolmen kuukauren pillerit. Syistä, joita en täsä nyt viitti vatvoo, ajauruin sitte korkkaamaan ensimmäisen kolmesta. Joka aamu ko nappaan pillerin siittä liuskasta tullee inhon puistatus. Oon yrittäny vakkuutella ittelleni, että ne on käteviä, vaarattomia ja hyäryllisiä.

Kerronpa teille niitten yleisimpiä haittavaikutuksia ja vakuuttelut päälle:
 • Vuotojen epäsäännöllisyys: Jännitystä elämään.
 • Mielialan vaihtelut: Jännitystä Miähen elämään.
 • Sukupuolisen halukkuuden väheneminen: Eipähän tartte ruinata.
 • Päänsärky: Seksi auttaa päänsärkyyn, noin niinko Miähelle tiaroks, jos sitä vaikka huvittais.
 • Pahoinvointi: Eipähän ainaka tuu herkuteltua liikaa.
 • Akne: Finnit saa näyttämään nuarelta.
 • Painonnousu: Lihavat on lepposia.
Meniskö nää vakuuttelut teihin täyrestä?

Jos niitä ei syä, on kans haittavaikutuksia. Yks niistä olis tiätysti tää:
Haittavaikutuksen haittavaikutukset olis aika samat ko yllä. Mielialan vaihtelut, sukupuolisen halukkuuren väheneminen, pahoinvointi, painonnousu, mahrollisesti akne ja varmasti päänsärky kun tarttis kuunnella kolmee kiljujaa.

Kai se lopputulos on se, että mää vaan sit popsin niitä. Ainaki ne ilmaset kolme kuukautta. Jos tää blogi on teijän miälestä käyny pitkävetiseks, ni se johtuu vaan siittä että turrutan päätäni hormooneilla. Sorppa. Jos mää en syä niitä, ni mitä sitte? Muisaki vaihtoehroisa on hormooneja, piuhoja en pistä poikki, kuparikiarukka ei käy ja kortsuista ei tykätä? Kas siinä pulma.

11 kommenttia:

 1. Blogisi ei ole pitkäveteinen, vaan hyvää luettavaa. :)

  VastaaPoista
 2. Nuoruudessa on aina noita haittavaikutuksia, toista se on näin vanhana, ei tarvi mitään haittavaikutuksia :D enään.
  "Onneksi" nuoruus ei oo pysyvää!

  VastaaPoista
 3. Mesis10.4.13

  Että Sinä osaat hauskasti kirjoittaa asiasta kuin asiasta. SInun kantsisi sivuharrastuksena kirjoitella johonkin lehteen pakinoita :)

  Mulla on vähän sama kuin edellisellä, että näin vahana ei oo mitään haittavaikutuksia enää. Koko elämä on vaan niin tasaista että............ =D

  VastaaPoista
 4. ♥ ymmärrän hyvin sun jutut, vaikka huumorilla kirjoitteletkin. Toivottavasti löytyy vielä joku uusi vaihtoehto, mikä olis sulle hyvä.♥

  VastaaPoista
 5. Mä oon kans kovasti miettiny näitä juttuja, ja mäkään en haluis syödä pillereitä. Vaihtoehtoja on näennäisesti paljon, mutta samaa settiä sit kuitenkin loppujen lopuks. Mitä jos mies pistäis putket poikki? On hiukkasen pienempi operaatiokin kuin naisilla... Toki tää vaihtoehto on sitten vasta jos on aivan varmavarmavarma ettei halua enempää kiljuvia mukuloita.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi10.4.13

  Se on sitte selibaatti ja piste.

  VastaaPoista
 7. Entäs tämmöinen vaihtoehto http://www.lady-comp.fi/ Hintaa en kyllä sille onnistunut löytämään. Aikoinaan söin pillereitä ja ihan turhaan kun nyt ollaan oltu luomuja kohta 13 vuotta ja ei yhtäkään haittavaikutusta :D

  VastaaPoista
 8. Ei auta ko vanheta,:)) täs iäs ei oo ennää mittää ongelmii, kaik on nii tasast ja pehmeetä:))

  Sit ihan vakavast, ymmärrän toki nuo huolet, aikoinani kamppailin samoissa ongelmissa, sillo oli melkein ainoa ratkasu tuo kortsu, hankala, millo hajos ja millo jäi sisälle:)

  VastaaPoista
 9. Taitaa kortsut olla parempia nykyään, ko Kosotätin aikana. Meillä ei onneks oo ollu noita ongelmia, mut aikamoisia tunnelmantappajia ne kyl on.

  Kikin ehrotukseen löysin hinnan, 500e. En taira uskaltaa kokkeilla, vaikka sitä niin kehutaan.

  Ja Aivosolun ehrotustaki oon miättiny, mut en oo viälä uskaltanu siittä Miähelle puhua.

  VastaaPoista
 10. Suosittelen ehkäisyrengasta, jos sellaisia vielä on nykyään tarjolla. Käytin ite joskus ja niistä ei tullut mulle mitään sivuvaikutuksia.

  VastaaPoista
 11. Mää käytin kans pari viimistä vuatta rengasta, laskin sen "pillereiks" ko on sammaa hormoonia. Tykkäsin kyl ko ei tarvinnu muistaa joka päivä syärä taplettia ja hormooni tuli tasasesti. Mut hormoonia kumminki niisäki on. Ko lopetin niitten käytön, ni huamas kyl heti eron, ihan ko olis haistanukki kaiken paremmin. Kyl ne ylimääräset hormoonit häirii kroppaa.

  VastaaPoista