torstai 18. heinäkuuta 2013

Rakkautta roskiksesta.


Mää en voi olla tonkimatta ko käyn roskiksilla. Tällä kertaa sinne oli laahattu iso puulaatikko täynnä jonkun vanhuksen tavaroita. Taas ärsytti, miks niitä vanhoja kirjoja ei vois viärä kirppikselle, ei olis suuri vaiva! 

"Rakkain aarteeni", oih! Kirje vuarelta 1954.
Klikkaa isommaks ni näet lukkee...
Tuntuu hullulta tonkia viaraan ihmisen elämää. Vanhoja valokuvia, matkamuistoja Neuvostoliitosta, keräilykuvia ja postimerkkejä, taulukoita taloudenpirosta, rakkauskirjeitä tulevalta vaimolta armeijaan ja myähemmin omalta lapselta armeijasta, jne.


Rupesin heti lukemaan Juhani Ahon Rautatietä. Olipa löytö, ihan mahtava kirja! Miten voiki olla niin täynnä tunnetta ja tunnelmaa, olemalla silti niin yksinkertasta tekstiä. Kirjotettu 1884. Kirjan etusivulla on kirjotus, seki niin kauniisti ilmastu.


P.S. Jos kiinnostaa lukkee lissää loimaan murteella kirjotettua, ni käykää tuala: Ei mittään kummempaa

6 kommenttia:

 1. Anonyymi18.7.13

  Hienoja löytöjä olet tehnyt. Kurjaahan se on, että käypää tavaraa nakataan roskiin. Uskon, että jokaiselle kiertoon laitetulle tavaralle löytyisi uusi tarvitsija, jos vaan nähtäisiin vaivaa ja vietäisiin kirppikselle/kierrätyskeskuksiin tms. MUTTA,kirjoja ei monikaan kirppis enää huoli...niistä on kuulemma ylitarjontaa eivätkä kierrä.

  VastaaPoista
 2. Voi mikä kirje! :)

  Mä kanssa kerran laatikollista kirjoja koitin myydä kirpparilla -ehkä yhden myin. Sitten kun pakkasin kamoja, joku setä tuli kyseleen että mitä aion kirjoille tehdä. Pesänsytykettä aattelin, vaan sanoin etten tiiä. Kysyi voisko vielä vanhusten palvelutaloon. Saavat 30 kirjaa/kk jostain "kaupungin lainapalvelulta" tms. ja asukkaita oli kait 90. Päivän hyvä työ, tsek. :)

  VastaaPoista
 3. Upea löytö, aina surettaa kun kirjoja hävitetään, onneksi sie pelastat niitä.
  Kiitos postista, ja ässälle kiitos ihanasta kissan kuvasta:))

  VastaaPoista
 4. Surkeeta on kun ihmisen elämän tavarat ja kuvat+kirjotukset menee noin kylmästi roskiin. Pitäs edes polttaa henkilökohtaset esineet, sen verran olla kunnioitusta vainajaa kohtaan. Pitää alkaa poltella omiakin tavaroita etteivät jää roskikseen.
  oikeasti eipä niille oo muuta paikkaa monesti kun paperinkeräys. Kannet vaan pois ja laatikkoon. Hyvä kun pelastit nuo!

  VastaaPoista
 5. Hei huamasin tollasen kivan peeässän tuala. Kiitti. :)

  VastaaPoista
 6. Vai on kirppiksillä ylitarjontaa kirjoista! Oikeestaan se ei oo ihmekkään. Mää oon ollu vähä kylmä ajatukselle e-kirja, mut ehkä se onki hyvä juttu. Tarttee muistaa toi palvelutalo, jos vaikka ittekki tarjois semmoseen joskus omians.

  VastaaPoista