perjantai 5. huhtikuuta 2013

Arkipäivä meijän malliin.

Kiki postas eilen omasta päivästäns. Oli bongannu jostain jonkun arvonnan johon voi osallistua kertomalla päivän verran arjestans. Arvonnasta viis, mut määki aattelin kertoo mun päiväni. Näin se meni:

09:35 Nukuttiin kauan. Tultiin alakertaan ja vaihroin Koolle vaipan ja päivävaatteet. Laitoin Koolle puuron hautumaan ja annoin äSsälle murot. Se söi ne yäpuvusa kuivana lautaselta ja joi mairon mukista, sillai ko aina. Sillä aikaa ko Koon puuro valmistu, klikkasin blogipäivityksen julkastuks.

10:30 Olinpas tännään noppee, vasta tunti herreillä ja sain jo aikaseks syärä aamupalan.

11:30 Tanssittiin vähä PMMP:n lastenlaululevyn tahrisa ja Koo kompuroi ittens porukolliks. Päätin viärä sen päikkäreille.

13:00 Laitoin äSsälle Pekka Töpöhännän katteltavaks ja rupesin keittämään perunoita. Löysin kellarista erellisenä päivänä vanhaks menneen HK:n sinisen ja päätin tehrä makkarasoosia. Pistin tulemaan uutta kefiiriä ja melkein poltin makkarat. Nälkäsenä teki miäli jottain hyvvää ja muistin mikrokaakun. Kehitin siittä karppiversion ja samalla keitin perunat halki.

13:45 Koo heräs. Olin jo hetken orotellu, orotellesani luin Kikin blogista vinkin tähän tämänpäiväseen juttuun.

Tommosen hain vintistä päikkäreiltä.

14:00 Ruvettiin syämään. ÄSsä totes heti, että "en tykkää". Söi kyl perunat. Koo söi kaiken mukisemati tapans mukkaan. Mää söin eilisen sosesopan lopun ja keitin päälle tsajut. Mikrokaakku oli ihan syätävää, mut jottain kaipais lisukkeeks. Ehkä laitan illalla kermavaahtoo?

15:50 Tajusin, että tarttee alkaa pitämään ruakapöytä siistinä. Koo oli kiivenny tualille ja pluttas käsi äSsältä juamati jääneesä maitolasisa. Siivosin pöyrän ja kohta äSsä jo huusiki, että "äiti, äiti, Koo on pöyrällä".

Mukuloita nauratti kauheesti, äitiä vähä vähemmän.

16:00 Koo kolisteli päätäns pöyrän jalkoihin, joten päätin viärä sen taas päikkäreille. Tajusin, että tunnin päästä tarttee olla touhutunnilla. Harjasin tukkani ja hain housut jalkaani. Hinnottelin parit kirppiskamat ko jäi hetki ylimäärästä aikaa. Miäs tuli töistä kotio, saa syärä makkarasoosia sillä aikaa ko orottaa että Koo herrää.

16:30 Lährettiin äSsän kans touhutunnille. Käytiin ensin kattomasa misä kunnosa mun kirppispöytä on ja viätiin lisäystä. Parisa päiväsä myyntiä oli ollu 31e, joten oon 9 euroo voiton pualla.

ÄSsä uhmas painovoimaa.

18:45 Pualen tunnin kotona olemisen jälkeen lährin lenkille uusilla lenkkeilyvarusteillani. Vähäks mää olin hiano.

19:45 Lenkki venähti ko naapuri huuteli kyllään ja tulin takasin kotio sopivasti syättämään Koolle iltapuuron. Paitsi että miäs sen taisiki syättää, en oo varma, illat on aina semmosta hulinaa.

Tommoset jäi kiltisi nukkumaan, piänempi kahreksalta, isompi vartin yli iltasarun jälkeen.

21.05 Istuin konneelle ja ruperin kirjottammaan tätä pitkästyttävää tarinaa bloggeriin. Oottelin että "aamiaismöttöset" kypsyis uunisa. Oli meinaan sillai, että sit ko mukulat oli nukkumasa, muistin että aamupalaleivät on pakastimesta ihan loppu ja leivoin kaks pellillistä mantelisämpylöitä. Ne möttöset oli päähänpisto ko kerran munia ja juustoraastetta jäi sämpylöistä. Pualukasta ja kookosmairosta surautin pirtelön. Miäs häippäsi ulos nikkaroimaan autotallia.

21:40 Rupes olemaan sen verran nälkä, että aattelin kattoo YLE Areenasta yhren Sydämmen asialla ja syärä samalla iltapalan. Ennen ko ohjelma loppu, kerkesin lajittelemaan pari konneellista puhtaita pyykkejä. Sit kirjotin viälä vähä tätä ja luin pari blogia. Muistin pakastaa mantelisämpylät.

23:25 Myähäseks meni, mut painuin pehkuihin. Matkan varrella pissatin äSsän.

03:30 Koo kiljahteli sänkysäns. Kävin kattomasa, mut ei sillä siälä mittään ihmeellistä ollu, tutti oli suusa ja peitto päällä. Hetki meni ja se alko pölpöttämmään. Menin pistämään tutin ni se hiljeni. Ähinästä kyl kuulu ettei se alkanu nukkumaan, touhus jottain.

08:10 Miähen kello soitti jo toisen kerran, nyt se nousi ja lähti töihin. Se aina vaan hörppää lasillisen mehua ennen ko lähtee, joten aamutoimiin ei mee ko ehkä 10 minuuttia. Mää jäin viälä sänkyyn. Oli karmee pissahätä, mut vaikka harkittin nousemista, ni en viittiny.

09:35 Oho, se on se Koon sisänen kello joka meijät aina herättää sammaan aikaan. Tästä se alkaa koko ruljanssi uurestaan; vaippoja, kuivia muroja, äSsä yäpuvusa juaksemasa karkuun ja mää peräsä sen päivävaatteitten kans...

Huamenta! Hehkeenä tähän päivään.

Tännään me käyrään ruakakaupasa ja kirjastosa. Ulkoillakki tarttis oikeen kunnolla, eilen ko jäi niin vähille, vaan vähän aikaa touhutunnin jälkeen. Mukavaa päivää teille kaikille, varsinki niille jotka jakso lukkee loppuun saakka (eihän muut tota toivotusta nääkkä).

6 kommenttia:

 1. Teillä on ollut vauhdikasta menoa! :)

  Mulla on luonnosvaiheessa vastaava postaus, mutta siihen ei osu näin paljon tapahtumia. ;)

  Mukavaa päivää! :)

  VastaaPoista
 2. Huhhuh, ihan hiki tulee lukiessaki. Ja jotkut vielä sanoo että kotiäidit on laiskoja kun eivät mee töihin...
  :O

  VastaaPoista
 3. Jessus sentään miten monta asiaa sää kerkeet tekemään päivän aikana. Kirppispöytää ja jumppaa ja lenkkiä (Kahdella tapaa soossina ja ulkona :D) Voi noita aikoja, kun vastassa sängyssä oli iloisesti hymyilevä lapsukainen. Kauheen aikaseen aamulla kyllä sääkin olet jo hymyillyt :D Oikein hyvää päivää teitillekkin. (Pistin, että tiedät mun lukevan aina kaikki loppuun asti :D)

  VastaaPoista
 4. Tuli luettua loppuun. Niin värikäs päivä teillä. Itsellä tulisi tosi pitkäveteinen kirjoitus tästä samasta aiheesta. :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Riittää siun päivässä, vilskettä ja vilinää:)

  VastaaPoista
 6. ♥ sie oot hehkee ♥ Oikein mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista