tiistai 30. huhtikuuta 2013

Ostakaa ittellenne kukkia!

Kukkakaupasa töisä ollesa huamas kuin vähä suamalaiset ihmiset ostaa ittellens kukkasia. Aina oli asiakkaat menosa kyllään jonkulle tai sitte oli jollain merkkipäivä. Miks itte olis vähäsempi ko joku toinen? Ostakaa ittellenne kukkia jos niistä tykkäätte. Mää ainaki tuijottelen omiani hyvinki sen rahan erestä minkä niistä oon maksanu.

Vinkki: ruusut näyttää kauniimmalta rumien romujen keskellä.

Luulis nyt kaikkien tiätävän miten ruusut saa kestämään, mut jos joku ei tiä, ni täsä mun konstit:

  • Puuvartisille, eli ruusuillekki, niin kuumaa vettä ko hanasta saa.
  • Lehtiä ei saa jäärä vetteen, ne mätänee ja pillaa veden noppeesti.
  • Virkistepussi on tarkotettu 10 ruusulle, älä laita kaikkee yhrelle kukalle.
  • Viillä aina uusi imupinta terävällä veittellä, sillonki ko vaihrat veten.
  • Yäks voi nostaa viileempään paikkaan, mut varo vettoo.
  • Pirä banaanit, omenat ja tomaatit kaukana ruusuista, niistä tullee etyleeniä.


Mää kuarin aina pätkän varresta, ottaa sit paremmin vettä.

7 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki. Mulle ei kukaan tuokaan kukkia, jotta niitä on ite ostettava, jos haluan.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kukkakimppu piristää harmaata arkea tosi paljon.

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia pikkuisista kukkavinkeistä! ^__^

    On tosi harmillista, ettei suomalaisilla oo tapana ostella kukkasia. Tein ite joskus niin, että kun siivosin oikein kunnolla paikat puhtaiks, nii ostin keittiön pöydälle kukkasen. Suosin tosin pieniä ruukkukukkasia.

    Täällä kukat on kans kauheen kalliita..muistan ku virossa on tapana, että miehet vie töiden jälkeen kotiin vaimoille kukkasia. Ihana tapa ♡

    ~ Frillycakes ♥ ~

    VastaaPoista
  4. Äiti tuo mulle yleensä kukkia. Ei kukaan muu. :)

    VastaaPoista
  5. Mesis30.4.13

    Ruusuissa keltainen on minun lempivärini. Ihanat. Kiitos hyvistä vinkeistä. Pitääpä laittaa korvan taakse, jos vaikka joskus joku toisi ruusuja. Jos ei, niin ostan itse :)

    VastaaPoista
  6. Kuumaa vettä en olisi osannut laittaa, nyt pistän tiedon muistiin :)

    VastaaPoista
  7. Siälä kukkakaupasa, jossa olin töisä, aina keitettiin ruusut. Eli kuarittiin pätkä varresta, tehtiin uus imupinta ja upotettiin se kuarittu osa kiahuvaan vetteen. Kauheeta ko en ennää yhtään muista kuin kauan niitä siinä vetesä pirettiin, mut oisko vaikka 10-15 sekunttia. Niistä varsista tuli aina piäniä kuplia, olisko ilmat tullu pois varsista ni ottivat sit paremmin maljakosta vettä. Ja tiätysti pahimmat pöpöt kuali pois tukkimasta niitä varsia. Ainaki asiakkaat aina päivitteli, että miten Sipen ruusut voi kestää maljakosa niin kauan. Kai sillä keittämisellä oli jottain vaikutusta, ko aina niin ylistettiin. Ennen se keittäminen oli yleisempää, en tiiä viittiiks kovin moni kukkakauppias ennää semmosta tehdä. Mulle on joskus joku kukkakauppias tuhahtanu, että se on vanhanaikasta, eikä siittä oo mittään hyätyä. Mut eipä vaan kestäny viikkookaan sen kauppiaan ruusut, vaikka hyvin hoirin. Olis pitäny keittää ne kotona.

    VastaaPoista