keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Lapsparat.

Mää tykkään vaatettaa mun mukulani semmosiin vaatteisiin, mitkä on vanhoja ja rikkinäisiä. On mulle joskus annettu mukkaan Pelastusarmeijan kirpputorilta leipääki, luulivat varmaan meittiä kauheen köyhiks vaatteitten perusteella. Mut ko ne vaatteet on niin liikuttavia. Ja mukuloista tullee ne päällä niin herttasia.

Kattokaa ny tätäki asukokonaisuutta. Nää on ilmeisesti Miähen mummon tuatantoo melkein 40 vuaren takkaa. Kuvvaan olis voinu viälä lisätä vaikka veluurisen vetskaripairan joka on selkeesti tehty jostain aikuisten vanhasta vaatteesta.

Ennen pireettiin vaatteita paljo enemmän arvosa. Jos ne on säilyny tähän asti käyttökelposina, ni niihin on tarttunu jo niin paljo tunnetta, että tullee melkein tippa linssiin ko niitä pallukoi. Kuin moni nykyään viittii paikata mukulan sukkahousut jos persukseen tullee reikä? Ja viälä noin siististi?


Välillä joku saattaa aatella että lapsparat, tommosisa vaatteisa joutuvat kulkemaan. Mut ei hättää, kyl mää ruppeen vaatettammaan ne parempiin ko ne mennee kouluun, vaikkaki pitkin hampain. Nautitaan köyhäilystä sitte vaan viikonloppusin.

6 kommenttia:

 1. Ennen tehtiin vaatteet kestämään ja korjattiin, jos ja kun menivät rikki. :)

  Minäkin olen lapsuuteni kulkenut osin vanhemmilta sukulaislapsilta saaduissa vaatteissa ja mun vaatteita on annettu eteenpäin nuoremmille. Se on mitä parhainta kierrätystä ja pidentää vaatteen käyttöikää. :) Olin kovin ylpeä siitä, että olin saanut vanhemmilta lapsilta vaatteita itselleni. :)

  Pirteän värisiä vaatteita! :)

  VastaaPoista
 2. Sama täällä, serkkujen vanhoissa vaatteissa lapsuus meni tois ilosesti.
  Muista kun pääsin ripiltä ja taas sain serkun vanhan jakkupuvun, hame vaa oli niin löysä, että äiti aamulla ompeli sen puseroon kiinni, ja sano ettei jakkua saa ottaa pois päältä.

  VastaaPoista
 3. Tollasissa vanhoissa ja vähän nuhjuisissa vaatteissa on vaan sitä jotakin ihanaa fiilistä! Mä tykkään!

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus! Niin meijänkin penskat kulkee :) Mä paikkaan lasten vaatteet. Pojat 7- ja 4. vee on niin kovia kuluttamaan, että sais olla muuten aina vaatteitten ostossa. Ja äiti opetti, ettei paikattu oo rikkinäinen. Sehän on ehjä taas! Nyt pojilla on paikatut toppahanskat kun en mä nyt enää rupee niille uusia ostamaan kun kesä tulee!

  VastaaPoista
 5. Vaikka olisi viitsiväisyyttä niin ei kyllä löydy taitoa noin siistiin parsimisjälkeen :)

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä tää on paljon parempi kuin että ne kulkis pihalla pelkässä MiniRodinissa ja sit menis ruokarahat vaatteisiin ja muutenkin.
  (Tämä mun angsti johtuu siitä, että viikonloppuna Hesarissa oli kotiäiti joka vähän niinku valitteli ettei oikein oo ylimäärästä, mutta siinä kuvassa sen muksulla oli 200 euroa maksanut toppahaalari. Jonka hinnassa noin puolet on ylimäärästä).

  Mutta mun mielestä sun tyttärillä on söpö ja origenille tyyli, keep up the good work.

  VastaaPoista