lauantai 25. tammikuuta 2014

Kauhua lastenkirjassa!


Löysin kirjastosta Beatrix Potterin lastenkirjan Jeremias Rimppakinttu. Tunnistin sen, oon piänenä lukenu sammaa kirjaa. Luin sen äSsälle iltasatuna ja melkein paskoin housuuni ko tajusin mitä siinä tapahtuu. Ihan karmeeta! Nyt tiiän mistä se mun vesipelkoni on tullu. Tähän asti oon syyttäny siittä Tappajahai-leffaa, mut syyllinen taitaaki olla Jeremias Rimppakinttu.

Pintaan viuhahti jättiläislohi, joka sieppasi 
Jeremias Rimppakintun suihinsa. - Oi-oi-oi! 
Sitten lohi teki täyskäännöksen ja 
sukelsi lammen pohjaan.

Onneks se sit kumminki söi vaan Jeremiaan kalossit, saretakki ko maistu niin pahalta. Mut ehtiihän siinä jo trauman saamaan. Kauheinta on toi ylhäällä oleva kuva, oikeesti tekkee pahhaa kattoo. Ihan verrattavisa tähän:

(Mää en voi uskoo että laitoin tän kuvan tähän.
Nyt mää en voi käyrä ennää omasa blogisani...)

6 kommenttia:

 1. Juu ei, en oo uskaltanut kattoa tappajahaita ollenkaan. Kun oon tykännyt uimisesta lapsesta asti. paitsi viime vuosina en oo uinut :)) Naapurin täti pelkää lintuja, kun oli joskus kattonut Linnut. Sitäkään en ole katsonut :) Kaikenlaisia elokuvia...
  Tuommonen rimppakinttu onkin ihan ennen kuulematon juttu.

  VastaaPoista
 2. Sama täällä! Tappajahain (sen kirjan joka vielä elokuvaakin enemmän sai mielikuvituksen kauhut liikkeelle)jälkeen en ole vielä aikuisenakaan uskaltanut uida pelkäämättä. Edes uimahallissa! Kaikki ne pohjan tummentumat näyttää hain kidalta ja aika ajoin täytyy kokeilla jalkojaan, että onko ne vielä olemassa siellä pinnan alla vain onko jäljellä vain verta suihkuava tynkä.

  VastaaPoista
 3. Mesis26.1.14

  En ole katsonut Tappajahaita enkä Lintuja, enkä lukenut Rimppakinttua, mutta silti oon vesikammoinen. Jotenkin lohduttaa, että on muitakin, etten ole yksin.
  En tiedä, mistä minun kammoni on alkunsa saanut, koska lapsena kävin kyllä uimassa. Tosin en uskaltanut laittaa päätä veden alle, jos en pitänyt lujasti nenästä kiinni.

  VastaaPoista
 4. Toiset sadut on tosi pelottavia, sellainen alkuperäinen Liisa Ihmemassa hulluine hatuntekijöineen saa vieläkin kauhun tunteen nousemaan pintaan. Linnut on kyllä leffa joka kannattaa jättää väliin :D

  VastaaPoista
 5. Jotkin lasten kirjat ja ovat aika hurjia,kummityttöni pelkäsi kamalasti Topi ja Tessu kirjoja.
  Kyllä niistä voi jäädä lapselle pelkotiloja.

  VastaaPoista
 6. Ei mua oo ikinä linnut pelottanu, eikä Aracnofobiakaan vaikka kaveri rupes pelkäämään sen jälkeen hämähäkkejä. Piänenä uin innokkaasti joesa, teini-iäsä iski kammo...

  VastaaPoista