perjantai 17. tammikuuta 2014

Kertakäyttöö.


Neljä ja puali vuatta säästyin kertakäyttövaippojen ostamiselta. Marraskuun alusa Koon nahka ei ennää kestäny märkiä yävaippoja, joten oli pakko kokkeilla kertakäyttösiä. Voi kuin vaikeeta se oli mennä ostamaan kaupasta se eka paketti! Ja toka, ja nyt kolmas. Vaikka niitä vaippoja mennee roskiin vaan yks päiväsä, mää silti hirvittelen sitä rahan mennoo ja roskan määrää. Mut ei auta, ei toi mukula ihan heti kuivaks opi. Pottuun ei pääry ko leluja. Ilmeisesti se on päättäny, että minähän en kuse ko mattolle.

Kuvassa:
Se kolmas niist,
mi syräntäin raastaa.

Me hukutaan roskaan
on paikat täys saastaa.
Ne maadu ei koskaan,
ah, ma kestä en!
Vaipat muutu ei,
vaik ma vanhenen.

9 kommenttia:

 1. Vaipat sai sulla runosuonen sykähtelemään :)
  Miina ja Manu kirjoja on tullut omille muksuille luettua ja vieläkin taitaa olla muutama lapsenlapsia varten, tosin jostain muualta tulleita. Tänään juuri luin päiväkodissa jollekin lapselle myös Miinaa ja Manua :)
  Hääpuvusta sen verran, että ensimmäinen hääpuku 70-luvulta oli pitkään tallessa, mutta meni lopuksi kirppikselle (se oli uutena ostettu, täyspitkä intianpuuvillan tapaista, pitsiä ja kirjailtuja kukkia), toinen hääpuku oli kirppikseltä, kerman vaalea puolhame ja tunikapusero (pitsiä siinäkin koristeena), kirppikselle meni sekin :)

  VastaaPoista
 2. Kokeile niitä maatuvia biovaippoja jos se yhtään sua helpottais. Niitä saa ihan noista marketeistakin.

  VastaaPoista
 3. Ne biohajoavat on viälä huanompi juttu. Tai ainaki jos ne päätyy kaatopaikalle. En tiiä millai ne maatuu kotikompostisa, mut luultavasti yhtä huanosti ko bioskapussit. Kaatopaikalla ne tekkee saman ko biojätteet, eli tapahtuu pahin ja tullee metaania. Tiätysti jos biovaipoille tekis oman hittaan kompostins johonki mettänlaitaan...

  VastaaPoista
 4. Toi vaippa ongelma on aika hankala, jos ois kesä Koo ois helppo opettaa tekemään pisut ulos, mutta vieppä nyt lapsi pakkasilla pihalle pissille, siitä saa vielä syytteen.
  Tee potta hommista mukava leikki, nallet ym. voi ottaa mukaan,ja kun pottaan tulee toivotut pissit, ni sitten kehu ja kiitä, pieni palkintokin kannustaa pissille.
  Nii ja kyllä jokainen on potalle oppinu ennen ripiltä pääsyä.

  VastaaPoista
 5. Meillä on kanssa takana kohta 7 vuotta hc-kestoilua. Muutama kerttispaketti on menny ja nyt alkaa kolmannella (kohta 2v) se sellainen vaippailun loppusuora. Huomaan, että kestojen imukyky on koetuksella, sukkispyykkiä tulee aika usein. Uskon, että tämän vuoden puolella päästään vaipoista, mutta vielä on reilu puoli vuotta pyykättävä, jos on historia toistuu suht samanlaisena tälläkin kertaa.

  VastaaPoista
 6. Eikö auta mikään ekstra kuivaliinakaan? Pikkusolu on nyt yökuiva kun sen pissattaa kerran kympiltä. Ei oo siis vaippaongelmaa meillä enää, vaikka meidänkin vaipat alko kyllä oleen imukykyjensä rajalla. Kerttikset on kalliita kyllä, mutta lohduttaudu nyt sillä edes, että oot tähän asti ollu ilman niitä ja nytkin menee vaan yks päivässä. Kyllä sä oot hyvän osan tehny maailman pelastamisesta.

  VastaaPoista
 7. Tännään tapahtu ihme! Koo ilmotti että "piippaa" ja ko ohjasin sen potulle, tuli pissa. Jee!!!

  Aivosolu, kokeilin eri materiaaleja ja kokonaisia kuivaliinasta tehtyjä housuja vaipan sisällä, nahka oli kumminki ihan ruvella. Rasvat ja talkit oli yhtä tyhjän kans. Viiminen vaihtoehto oli kertikset ja ne toimi. Onneks päivällä ei tartte käyttää niitä.

  VastaaPoista
 8. Sun täytyy nyt vaan ajatella kaikkia niitä vuosia kun ei niitä kertakäyttövaippoja mennyt ja nythän Koo on jo loppusuoralla niin huono omatunto pois :)

  VastaaPoista
 9. Totta, kolmen paketin sijaan niitä olis voinu mennä 300 pakettia! Laskeskelin, että meillä olis menny kertakäyttövaippoihin 3000 e, mut sen sijaan on menny kestovaippoihin vajaat 300 e. :-)

  VastaaPoista