lauantai 18. tammikuuta 2014

Veska.


Mun piti esitellä kauhee kasa kirppislöytöjä, mut keskitynki vaan tohon käsilaukkuun. Kattelin kirppiksellä, että onpa nätti ja halpa. Makso muistaakseni kolme euroo. Sisällä lukkee Anu Pentik ja rupesin selvittämmään, että onks se tehny keramiikan lisäks käsilaukkujaki. No juu, 70-luvun alkupualla se on tehny nahkatöitäki.

Ylen elävästä arkistosta löyty miälenkiintonen pätkä. Siinä Anu Pentik kertoo yrityksen alusta, aika miällyttävän olonen tytteli. Noin 10 minuutin kohralla alkaa paras osuus, söpö partasuu tekkee sualalasitusta. Kiinostaa miältä ja hivelee silmää. Se filmi löytyy täältä.

11 kommenttia:

 1. Upea löytö! Katsoin videon joskus muinoin ja pidin siitä, enpä olisi uskonut että pentikin nahkatuotteita on vielä hengissä. Ehkä alan haaveilla löytäväni samanmoisen kun nahkalaukku olisi kiva mutta budjetti kovin rajallinen.

  VastaaPoista
 2. Ei ristus! Aivan huikea laukku!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi19.1.14

  aivan sinun näkönen veska.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi19.1.14

  siis pirkko husa kirjotti.

  VastaaPoista
 5. Oi että löysit ihanan veskan.

  VastaaPoista
 6. Mesis19.1.14

  Kylläpä olet tehnyt tosi hienon löydön. Videon katson myöhemmin. Meidän koneella on aina vähän alkukankeutta :)

  VastaaPoista
 7. Hieno veska...ja jos nahkaa niin voi sanoa, että oli ilmainen!

  VastaaPoista
 8. Katsoin videon. Huhhuh. Keraamikkona nousi tukka pystyyn. Joko tietoa on ollut liian vähän tai sitten ei ole vain piitattu työturvallisuudesta. Todella myrkyllistä niin ihmisille kuin ympäröivälle luonnolle toi suolapoltto.
  Oli kumminkin mukava nähdä millainen tekimisen palo on ollut silloin aikoinaan vuosikymmeniä sitten, kun Pentikin homma on ollut alkutekijöissään.

  VastaaPoista
 9. Hieno! Tykkään tuollasista veskoista, mihin mahtuu puol maailmaa...
  Aikasemmin, n. 25-30 v sitten käytiin monena kesänä Pentikillä Posiolla, mut sen jälkeen ei. Silloin siellä oli nahkavaatteita, muistaakseni ostettiin sieltä (jämä)nahkapaloja.

  VastaaPoista
 10. Mää oon siihen ihan ihastunu! Nahkaa se tosiaan on. Toivottavasti ei ruppee ompeleet haurastuun käytössä, vanha kun on...

  VastaaPoista
 11. Yleensä retro ei houkuta, sanon vaan miehelle kirpparilla "Ihan Maijan näköinen." mutta tämän laukun olisin kyllä napannut mukaani kiireesti :)

  VastaaPoista