torstai 9. tammikuuta 2014

Mun Metsovaarat.


Innostuin esittelemmään mun Marjatta Metsovaaran suunnittelut, ko mun joulutuuki tunnistettiin joulun postauksisa. Sehän on siis kuvasa tossa alempana, Husaari-kuosi. Ylempänä anopin joskus 70-luvun alkuvuasina ostama villamatto. Kuulemma Metsovaaran kivijalkakaupasta Helsinkistä. Se sano sen olevan suamalaista tekkoo, eikä belgialaista niin ko siihen aikaan ois voinu olla.


Satteenvarjon ostin kirppikseltä ihan vaan siks, ko se on "mun näkönen". Tajusin sen Metsovaaraks vasta myähemmin. Vertasin sitä Kukka-kuasin kuvviin netisä ja kyl se sit sitä on vaikka millai päin kääntäis. Sen alla kuasi "Ovaali", oon pitäny sitä lipaston päällä tuukina.Sillon ko oon ollu vauva, asuttiin kerrostalosa ja meillä oli keittiösä vihreen sävyset verhot. Ennää toinen on jäljellä, sen hoksasin Metsovaaran suunnittelemaks vasta viikko sitte. Sen nimi on Taru ja se on nyt meijän syämähuaneesa.


Kohta 10 vuatta sitte ostin ittelleni ihanan hammeen. Sillon se roikku lanteilla ja laahas maata. Nyt on perse levinny sen verran, että se näyttää mun päällä typerän lyhyeltä. Se on Pitsi-kuasia. Samasta kankaasta tein viime vuanna äSsälle käsilaukun.


Marjatta Metsovaaran kankaita, ja miksei mattojaki, olis niin kivvaa saara lissää. Ne vaan ussein on hirveen hintasia. Tosin kyl välillä tuuriki käy, omista Metsovaaroistani en tuskin oo maksanu kymppiä enempää, siis yhteens. Toivotaan, että tuuri jatkuis. Löytyyks teijän nurkista Metsovaaraa?

6 kommenttia:

 1. Upeita nuo siun Metsovaarat.
  Metsovaara oli aikoinaan yksi miun lemppari suunnittelija, mutta yhtään sen ajan vaatetta tai verhoa ei ole jäljellä, harmi.

  VastaaPoista
 2. Mistä kummasta sie tiiät kuka on suunnittelija? Mulla ei oo harmainta aavistusta kuka on suunnitellut kankaat, jotakin 70-luvulla hankittuja verhoja on. Pitäiskin kuvata ja kysyä niistä jos joku tietäs onko niistä mihinkään :) ikkunoihin eivät käy ainakaan tässä talossa, enkä poiskaan raaki viskata.

  VastaaPoista
 3. Mesis10.1.14

  Hienoja kankaita, varsinkin tuo hame.

  VastaaPoista
 4. Emilie, googlettamalla suunnittelijoita saa kuvahakuun kuoseja. Paras tietolähde on tosin Facebookissa, siellä on ryhmä "Inkerin arkistot". :-)

  VastaaPoista
 5. Metsovaarat <3 Multa löytyy vain lyhyet omppuverhot (tuurinkauppa Loimaan kirpparilta 1e/3kpl) ja lopulta tuukiksi päätynyt 2,5m pätkä Punapaulaa, joka tarttui joskus uutena mukaan 5e.

  VastaaPoista
 6. Onpas söpskä tuo keltainen sateenvarjo. Mulla on heikko kohta näihin retrosontikoihin, ne pitää aina ostaa jos vastaan tulee vaikka sitten käytän kuitenkin niitä kokoontaittuvia uusia jotka mahtuu laukkuun...

  VastaaPoista