tiistai 14. tammikuuta 2014

Mut on haastettu.

Kodin ilo -blogista tuli haaste. Onhan tämmäseen tullu ennenki vastattua, mut tänhän voi tehrä vaikka joka päivä, kunhan on eri kysymykset. Sain tän myäs Pupuleipomosta jonkin aikaa sitte, mut sillon en kerennykkään vastaamaan. Mut joo, kiitos Kodin ilolle ja Pupuleipomolle kans.


Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista. 

Täsä niitä asioita, jäi kahreksaan ko en keksiny enempää:

1. Mietin taas tännään kävelyllä henkeviä, niin ku aina. Tällä kertaa miältä askarrutti se, että jos laittaa kopiokonneeseen paperin sijasta peilin, ni miltä se kopio näyttää?

2. Peilistä tuli muutenki miäleen, että mää pelkään puhtaita peilejä. Ko peilistä on pyyhkiny pois kaiken räkän ja sormenjäljet, se näyttää luannottoman puhtaalta. En uskalla kattoo sinne ko pelkään peilikuvani liikkuvan eri tahtiin ko mää.3. Mulla alkaa nyt mummonmettästys. Melko lähellä meittiä assuu mukavan näkönen mummo. Mun on tehny miäli päästä sen kans juttusille jo kohta kolme vuatta, mut aina se on menny mua karkuun. Kuulin yheltä naapurilta, että se on mukava mummo mut kauheen arka (oon juu huamannu) ja assuu yksin. Päätin, että kyllä mää sen viälä kiinni saan, ehkä se ei sit ennää sen jälkeen juakse karkuun.

4. Ei mua nyt niin talvi haittaa, varsinki ko tuli sitä pakkasta ni ei tartte ennää kurahousuja. Mut se, miks kaipaan kevättä, on se ko oon talvisin semmonen toppapää. Mää ko käytän melkein aina nutturaa, ni pipot törröttää aina pääsä.5.Mun käsittääkseni monella muulla kipakka löyly polttaa ensimmäitteeks korvia tai nenänpäätä. Mulla löyly tuntuu ensimmäisenä kynsisä.

6. Mulla on vaikka kuinka monta keskenerästä mattoviritelmää. Ja taas alotin uuren. Ehkä mun vaan pitäis hyväksyä se, että matot on mulle liian suuritöisiä.


Tästä alkaa viimisin matto...

7. Näin viime yänä kaks eri unta muumeista, oli ihan sellasta normaalia piirrettyä.

8.Koska en enempää keksi, Mamma saa kertoo. Ja se kertoo tämmästä: Oon kuulemma semmonen, etten riitele mut saan silti tahtoni läpi. En pänkkää, mut junttaan asiani läpi jotenki salasesti. En tiännykkään että mulla on tämmänen supervoima, mut taitaa se totta olla.

Vastaukset kysymyksiin:

1. Mikä on lempiroskaruokasi?
äSsän herkkua on Hesen ranskikset. Jos ollaan tiänpäällä ja tullee nälkä, on sitte melkein pakko mennä Heselle. Ehkä parempaaki roskaruakaa olis, mut sitä nyt eniten tullee syätyä. Lihapiirakka kahrella nakilla ja kaikilla mausteilla olis enemmän mun tyyliä, sitä vois sannoo lempiroskaruuaks.

2. Mikä on tärkein tavoitteesi tänä vuonna?
Ehkä saara pirettyä noi mun uurenvuaren lupaukset.

3. Jos olisi pakko valita näistä kolmesta, mihin lähtisit lomalle: Islanti, Nigeria, Kiina? Miksi?
Islanti. Pappa kävi siälä ko olin piäni ja siittä asti oon siittä haaveillu. Sekään ei auta, että siälä käyneet kaverit on ylistäny sitä paikkaa.

4. Jos saisit rakennuttaa itsellesi talon ihan mihin maahan tahansa, mihin rakentaisit? Miksi?
Suami käy ihan hyvin, mut jos tarttis muuttaa ulkomaille, ni rakentaisin Norjaan tai Viroon, en kyl tiiä miks.

5. Suosikkikodinkoneesi ja miksi?
Vedenkeitin. Käytän sitä ainaki 10 kertaa päiväsä. Tiätenkään en vähättele tiski- ja pesukoneitakaan.

6. Jos sinun olisi pakko osallistua johonkin tosi-tv -ohjelmaan, mihin osallistuisit?
Tiätämättäni voisin nolata itteni piilokamerasa. Se onki ainoo tosi-tv -formaatti mitä viittin kattoo.

7. Jos palataan tuohon neljännen kysymyksen taloon, niin millainen se olisi? Mistä materiaalista, minkä kokoinen, minkä värinen, kuinka monta huonetta ja mitä huoneita...?
Mää varmaan ostaisin jostain ison vanhan hirsisen talon ja kokkoisin sen uurestans. Kaiken tarttis olla käytettyä, jos vaan mahrollista. Koko olis varmaan aika sama ko täsä talosa, ehkä yks makkari enemmän, eli neljä. Värinä puna- tai keltamulta jos harmaa hirsi ei olis mahrollinen.

8. Millä viidellä nettisivulla käyt eniten?
Jos nyt ommaa ja muitten blogeja ei lasketa, ni sähköposti, ylen uutiset, facebook, feissarimokat ja kirjaston sivut.

9. Jos tietäisit, että sinulla olisi vain viikko elinaikaa, mitä tekisit?
Varmaan rypisin ittesäälisä ensimmäiset kuus ja puali päivää. Pualikkaan päivän järjestelisin asioita. 

10. Minkä kielen haluaisit oppia? Miksi?
Espanja olis hauskaa. Tai no olishan se hauskaa oppia ensin kunnolla englantia, ymmärrän kyl melko hyvin, mut en saa sannaa suustani.

11. Mitä kotityötä inhoat eniten? Miksi?
Tiskejä. Sen oon varmaan kertonukki täälä jo usseemman kerran. 


Sitten ne haastettua 11 blogia, ottakaa tai jättäkää. Olkoon samalla testi, että ketä täälä käy, en meinaan jaksa käyrä jokaiseen ilmottelemasa.

Aivosolun ajatukset
Ei mittään kummempaa
Hyvän eukon tytär
Kahelinkulma
Kuningatar pulassa
Melutalo
Oranssi omena
Pagisen mitä pagisen
Pappadiippa
Romua, rakkautta ja rikkaruohoja
Sinisen siiven satuja
Vaapukka

Käyttäkää samoja kysymyksiä...

14 kommenttia:

 1. Huh, onneksi et haastanut minua kun nää on niin työläitä! Ja yksi iso työläs haaste odottaa sitä että jaksaisin ja ehtisin käydä sen kimppuun :-D
  Tosi hyvin ja kärsivällisesti vastasit, tossa oli niin monta kiinnostavaa näkökulmaa ja asiaa, vaikka nyt tuo löylyn tuntuminen kynsissä. Kylmä kyllä tuntuu mulla kynsissä, niin kuin tänään tää pirullinen pakkanen. Tänään vintillä tavaroita etsiskellessä luulin jo, että kynnet tippuu, kun ei siinä hanskojakaan voinut pitää.
  Toivottavasti saat mummon kiinni!

  VastaaPoista
 2. Hauskoja juttuja, tarttee ehkä tarttua kii ku pystyy oikein kunnolla keskittyyn. :) Mut tollo kyssyy, mihin mää nyssii vastaan? Pitiks sun keksiä kans kysymyksiä? :D

  VastaaPoista
 3. Rynttyliisaa parhaimmillaan. Kiitos aamun iloista. :)

  VastaaPoista
 4. mainiot vastaukset, ja onnea mummon metsästykseen.
  Harmi tätä välimatkaa, sillä miut köpöttelevän ois helppo saada kiinni.

  Kiitos tuosta haasteesta, mutta nyt jätän sen väliin. Ko en enää tiiä mitä sitä ittestään kertos.

  Mukavaa päivää siulle ja tytöille ja miehelle.

  VastaaPoista
 5. Saila, haaste olis luultavasti tullu sullekki jos sulla olis vähemmän lukijoita. Alle 200 kun pitäis olla. Aika jännä toi kynsijuttu, mää en oo pakkasella huamannu kynsisä mittään, löylysä vaan.

  Onnellinen materialisti, tosiaan ne kysymykset. Piti kirjottaa tohon loppuun, että käyttäkää samoja kysymyksiä. Se sit jäi. Ehkä viälä lissään sen.

  VastaaPoista
 6. Mitäs, jos lähestyisit sitä ujoa mummoa pstikortilla? Kävisit sujauttamassa postilootaan ja kertoisit mummo-tarpeestasi. Silleen rauhallisesti, ettei pelästyis.

  VastaaPoista
 7. Joo, senhän mää teenkin! Ei tartte mettästää.

  VastaaPoista
 8. Kiitos haasteesta! Katotaan ehdinkö/jaksanko tarttua. :)

  VastaaPoista
 9. Jos ei postikortilla onnistu niin sitten teet matonkuteesta lasson niin saat mummon pyydystettyä :) Noita supervoiman niksejä sun täytyy vähän jakaa niin opitaan me sun lukijatkin junttaamaan tahto läpi salaisesti :D Ei tarvitse polkea jalkaa ja raivota :D

  VastaaPoista
 10. kiitos haasteesta :) Yritän tarttua siihen jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
 11. Kiitos haasteesta johon jo jotakin vastasinkin. En osannut kellee laittaa eteenpäin kun paljon noita haasteita jo menny ja tullu..
  Kivoja näitä kyllä on lukee!

  VastaaPoista
 12. Hieno peilikuvakuva :) Minäkin pelkään peilejä ja rullaverhoja... Kiitos haasteesta, alkoi heti aivot raksuttaa vastauksia!

  VastaaPoista
 13. Oooh, kiitos kovasti haasteesta, vastaan heti kun kerkiän!

  VastaaPoista
 14. Ai ristus, koitan osallistua!

  VastaaPoista