torstai 16. tammikuuta 2014

Miina ja Manu.


Mulle on ollu ihan uusi juttu tommoset ko Miina ja Manu. ÄSsä kun tykkää kissoista, ni on sitte tullu ostettua kirppiksiltä Miina ja Manu -kirjoja. Se tykkää niistä kauheesti.


Oon määki niihin tykästyny. Niihin on helppoo samaistua, suamalaisia touhuja ja maisemia ku niisä on. Opettavaisiaki ovat ja jännitystä sopivasti tommoselle 4-vuatiaalle.Uusimmasta kirjalöyröstä tykkään erityisesti. Siinä ko seikkaillaan mun unelma-autollani.


Wikipediastakaan ei löytyny tiatoo, että millon noi Miina ja Manu on keksitty. Mää en ainakaan oo lapsuuresani niihin törmänny, mut on ne sillon jo saattanu olla olemasa. Millos teillä on ekat muistikuvat noista?


16 kommenttia:

 1. Mä muistaisin lukeneeni noita vanhimmalleni jo, joka on 21 v :)

  VastaaPoista
 2. Juu, mää oon syntynyt -87 ja muistan omasta lapsuudestani nämä, eli jostain 90-luvun alusta. Muuta tietoo ei oo.
  Mut meillä on kans näitä ja pari äänikirjaa kans. Ai että muksut tykkää köllöttellä tyynyillä ja kuunnella samalla kirjasta seuraten.

  VastaaPoista
 3. Mä oon joskus 90-luvun puolessa välissä kuunnellu Miina ja Manu-satukasetteja ja noita kirjoja oli kans mulla ja pikkuveljellä sillon aika monta. En osannu vielä ite lukee ja varsinkin semmonen kuuntelusatu missä ne meni jonkun linnan salakäytävään oli sillon olevinaan hirveen jännä. :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi16.1.14

  Ensimmäiset Miina ja Manu-kirja julkaistiin vuonna 1982.
  Teuvo "Teutori" Koskinen, (1941-2000), kuvitti ja pääosin kirjoittikin 47 Miina- ja Manu-tarinaa. Teutorin kuoleman jälkeen esimerkiksi Jari Koivisto on tehnyt uusia tarinoita.


  Löysin googlailemalla seuraavasta osoitteesta juttua kirjoista.
  http://www.ksml.fi/uutiset/viihde/kirjat/teuvo-teutori-koskinen-miinan-ja-manun-juhla-aapinen-jari-koivisto-miina-ja-manu-reporttereina/1178586

  Ilona

  VastaaPoista
 5. Juu meillä niitä on luettu siinä 80- ja 90-lukujen taitteesa. Ainaki hammaslääkäri ja eksyksissä löyty. Kivoja kirjoja. Ja nykyään niitä lukkee omat likat. :)

  VastaaPoista
 6. Mä ainakin 80-luvun muksuna luin ja katselin noita kirjoja.

  VastaaPoista
 7. Meillä kans oli lapsena, 80-luvun lopulla sekä nyt omilla lapsilla vanhojen kirjojen lisäksi vino pino uudempaa tuotantoa. Löytyy kivaan hintaan käytettynä ja varsinkin ne vahat teutorin tarinat ovat aika tavallisen ihania :)

  VastaaPoista
 8. -80 luvulla noita Miinoja ja Manuja jo oli, muistan niitä lukeneeni hoitolapsille.

  VastaaPoista
 9. Mulla oli serkulla nämä kaikki ja tykkäsin lukee niitä. Varsinkin se uimakoulukirja on jääny mieleen.

  VastaaPoista
 10. ♥ he-hee. minulle ihan tuttuja, sillä lapsilla oli näitä kirjoja :)

  VastaaPoista
 11. Ensinmäiset on varmasti 80-luvulta kun niitä kirjoja oli pojallani. Myös tytär oli näihin tykästynyt!

  VastaaPoista
 12. Voihan Miina ja Manu! <3 Vois sanoa että mä olen kasvanut Miinan ja Manun kanssa, niin paljon noita luin ja kuuntelin lapsena (-87 olen syntynyt). Meidän perheessä kaikki muksut on tykänneet noista kamalasti. Ja mä kyllä tykkään edelleenkin. =P
  Yhtiä lemppareita oli Ratsastuskoulussa (koska hepat!) ja Saaren arvoitus (se oli niin jännä!). Sen sijaan Lääkärissä-kirjassa Manun (?) itku kuulosti kasetilla niin pelottavalta että menin aina eri huoneeseen kunnes se kohta sadussa oli ohi. :D Kaikkea sitä vielä muistaakin. :D

  VastaaPoista
 13. Näitä on tullut V-V:lle paljon luettua. Tykkäsin kovasti kun niissä ei ollut älyttömiä tekstimääriä ja meillä oli kaksi kirjaa ja sitten nukkumaan tyylisiä ratkaisuja :D

  VastaaPoista
 14. -86 syntyneelle pikkuveljelle noita lueskelin. Mielestäni nuo tulivat meille vasta pikkuveljeni aikaan. Minulle ykkösjuttua olivat Puputupuna-kirjat.

  VastaaPoista
 15. Mullaki ykkösenä oli Pupu Tupuna -kirjat. Lainasin niitä ahkerasti kirjastosta. Ehkä meijän kirjastosa ei ollu Miinaa ja Manua, tiiä häntä.

  Punakka ja Tanakka, meiltä löytyy se uimakoulu kirja, Ässäki tykkää.

  VastaaPoista
 16. Miina ja Manu oli mun suosikkeja lapsena, ja nyt kyllä taas, ku ovat volkkaristejaki näemmä kaiken lisäks! :D

  VastaaPoista