keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Raitoja.


En tiiä mikä noisa rairoisa mua viähättää, tuntuu etten mää nykyään muuta kudokkaan ko raitoja. Onhan siinä vaihtelua ko ei tartte yhtä ja sammaa väriä kuttoo, mut se lankojen päätteleminen on karmeeta. No, sain valmiiks mukuloille pipot ja äSsälle lisäks tikkurit.
Ruskeet säärystimet oon tehny jo ajat sitte, mut aattelin esitellä ne ko ne on niin kätevät. Oon kutonu ne semmoseks, että ne levenee vähä alareunasta. Levenevinä ne asettuu mukavasti kenkän päälle eikä nilkka palele. Kevyiden kävelykenkien käyttöaika syksyllä pitenee. Kävi miälesä kuttoo toisetki, rairalliset, mitäs muutaka.


11 kommenttia:

 1. raita lanka on miustakin kivaa neulottavaa. yx värinen suorastaan tylsää :)

  VastaaPoista
 2. Raitaa määkin teen, mennee sillai mukavammin se neulomine:) Mää sit tykkään lukkee näit sun kotkotuksias. Mun mukulat o kaik syntyny sillon kon asuttiin Loimaall ja yks assuu siälä viäläki:)

  VastaaPoista
 3. Hienoja pipoja. Oisko sulla ohjetta tollaseen korvaläpälliseen versioon, vai ootko vaan ite soveltanu? Mä oon miettiny sellasen tekemistä, mut en oo vielä kokeillu. Neulotko ne korvaläpät ns. väärinpäin kun pipo on muuten valmis? Päättele ne langanpäät siinä neuloessa aina seuraavan langan sekaan niin pääset helpommalla. (Tai sit voi ostaa kallista valmiiks raidotettua lankaa, mut värit on niissä rajalliset.)

  VastaaPoista
 4. Raidat on ihania,ne piristää neuletta ja elämää:)
  Nyt ei siun tyttöjen päätä palella kun on kauniit ja lämpimät myssyt .

  Mie ripustelen niitä kransseja pitkin huushollia, muilla on seinillä tauluja,miulla kranseja.Vaihtelen niitä myöskin mielialan ja kauden mukaan.

  VastaaPoista
 5. Tikkurit? Nyt ei ees tää Turus syntyny ole kuullu tommosta sanaa. Tä hä?

  VastaaPoista
 6. Ihania nuo raita-jutut ja niin ihania värejä! Munkin on tehnyt mieli virkata tai neuloa jotain rairallista, mutten oo päässy vielä siihen asti :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi10.10.13

  Kivoja pipoja ja ne tikkurit.
  On tämä hauskaa luettavaa näin
  Metsämaalla syntyneestä.
  Siitä on kyllä jo vuosikymmeniä kun siellä asuin

  VastaaPoista
 8. Rairat o kivoi :)...tykkään noist!

  VastaaPoista
 9. Ässän pipo on selvästi moderni neljän tuulen hattu. Mulla oli muksuna sellainen ja siinä on justiinsa samat sävyt :)

  VastaaPoista
 10. Tankki11.10.13

  Pilkkaavat mua koulusa, ku sanon tikkureiks. Mää pilkkaan sit niitä, ku sanovat lapasiks.

  VastaaPoista
 11. Ihanat raitapipot. Minäkin tykkään kutoa raidallista, ja tykkään myös lankojen päättelystä (olenko vähän omalatuinen? =D )
  Meillä isäntä sanoo tikkurit, meillä kotona sanottiin vanttuut.

  VastaaPoista