torstai 24. lokakuuta 2013

Vilposta.

Ihan enste muistutan, että herkkuarpajaisiin kerkii osallistumaan viälä viikon. Osallistumisia onki tullu huima määrä, tällä hetkellä 64, vau! Se on sen verran paljon, ettei siittä paljoo omat mahikset laske vaikka vinkkais kaverillekki. Ja jos ei muuten, ni vinkatkaa Mandragoran nettikauppaa, siälä ne herkut on.


Meillä on ollu täälä aika vilposta. Mää ko nuukuuttani päätin, että lämmitystä ei laiteta päälle ennen ko vasta marraskuusa. Alkuviikosta alko jo käymään miälesä, että luavutettaan ja ruvetaan käyttämään öljyä, mut onneks ilmat lämpeni. Jos me nyt selvittäis marraskuuhun saakka pelkällä pönttöuunilla. Meillä on päällä pari kerrosta vaatteita ja välillä on nukuttu kuumavesipullon kans. Mut tavallaan mää tykkään pittää huushollin viileenä. Joku 16 astetta on kyl liiottelua, mut 19 on jo oikeen mukavaa. Jokos teillä on lämmöt päällä?


12 kommenttia:

 1. Mä taisin tossa lokakuun alussa luovuttaa. Alko kanssa olla jo sen verran arktiset olosuhteet että.. Aamusin oli nenänpää kylmä ku jääpuikko. Että ei siinä sit muu auttanu ku räppästä patteri lämpeemään. Kakluuniin oon kyllä viskonu puita jotakuinki joka kolmas päivä. Mä en oo vielä ihan vakuuttunu sen lämmitysominaisuuksista mutta kivaa tunnelmaa se ainaki luo jossei muuta.

  VastaaPoista
 2. Kerrostalossa kun asun, niin täällä on lämpö ollut päällä jo hetken aikaa. En kyllä tarkenis, jos olis 19 astetta lämmintä.

  VastaaPoista
 3. Pidän pattereita pienellä päällä, ne tasaavat lämpöä. Puita on tullut poltettua jo ainakin kuukauden päivät, oon vähän vilukissa... mutta ei täällä ikinä talvella yli 20 astetta ole, ellen sitten värjää lankoja jolloin puuhella on kuumana tuntikausia.
  Tulee nukuttua paremmin, kun sisäilma on jotain 17.

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi!
  Lämmitystä ei ole päällä.
  Pönttöuuneja lämmitellään ja köökissä isoa puuhellaa.
  Sähköpatterin laitan päälle eteiseen kun pakkanen paukkuu..
  sitten joskus.
  Sopivaa lämpötila makkarissa nyt n.17 astetta.

  VastaaPoista
 5. Ilmalämpöpumppu on pöhissyt nyt kohta kuukauden, 21 asteeseen se on säädetty. Silti täällä tuntuu aika kylmältä välillä. Etenkin tuo siamilainen on sitä mieltä että liian kylmä on, niinkuin sillä onkin, varpaat ihan jäässä koko ajan. Sillä on kyllä oma lämpöpeti tuolla jemmassa, en vaan ole vielä saanut aikaiseksi sitä viritellä.

  Makkarissa on vähän vilposampaa ja saa ollakin. Pattereita en aio pistää päälle kuin äärimmäisessä hädässä, paitsi tuulikaappiin oli pakko eilen laittaa kun meni hermo kun joka paikassa oli kenkää ja hanskaa ja koiran remmiä ja takkia ja heijastinliiviä kuivumassa, kun ei ne kuivuneet omilla paikoillaan. Nyt kuivuu, ja on kiva saada lämpöset kengät jalkaan kun lähtee ulos.

  VastaaPoista
 6. Mä asun kerrostalossa ja täällä on 20-21 astetta lämmintä. Vielä en ole kääntänyt isoon patteriin lämpöä päälle. :) Täällä on aina aika lämmintä. ;)

  VastaaPoista
 7. Pönttöuunia lämmitettään noin joka toinen päivä, leivinuunia on lämmitetty vaan kerran. Yleensä mei talvilämpö on siinä 20-22 astetta.
  Kuistin lattialämmitys on päällä,sillä märillä keleillä kuivatan koiran siellä.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi25.10.13

  Meillä on 50-luvulla rakennetussa talossamme (ei rintamamiestalo) maalämpö. On sen verran edullista että raaskii pitää patterit lämpiminä kun alkaa riittävästi viiletä ulkona.Perheen kolme kissaa myös "kertovat" koska on aika aloittaa lämmitys :).Koira viihtyy paksussa turkissaan mielummin talon viileimmässä kohdassa. Nau-Nau

  VastaaPoista
 9. Meillä on patterit pienellä päällä ja lisäks käytetään puuta. Nyt taitaa olla parikymmentä alakerrassa ja ylhäälläkin 19, kun lämmitin sillon yks päivä. En lämmitä nyt sitä enempää, eiköhän tuo lämpötila pojallekin (joka tulee tänä iltana) riitä :)

  VastaaPoista
 10. puuta uuniin vaan, niin tarkenee. sähköä ei vielä ole käytetty lämmitykseen

  VastaaPoista
 11. Patterit on ihan täysillä jo :) Sisällä on 24.5 ja miesväki kulkee pikkareissa. Mutta mää tykkään kun on lämmintä :D

  VastaaPoista
 12. Asun kerrostalossa joka on rakennettu umpeen. Makuuhuoneessa ei ole koskaan ollut patteri päällä ja pieni 30x30 ikkuna on ollut auki nyt reilu vuoden putkeen. Lämpö ei silti ole koskaan laskenut alle 20, mikä on kyllä huono makkarissa. Olohuoneessa patteri on päällä talvella, taisin kääntää sen maaliskuussa pois päältä ja..no, jos nyt ennen joulua kääntäisi takaisin. Olohuoneessa edelleen tuuletetaan useita kertoja päivässä parvekkeen oven kautta, lämpö on jossain 22 paikkeilla.
  Pattereita ennemmin kaivan esiin varmaan kostuttimen, yksi ufox pöhisee talvisin 24/7 ja silti on kuivaa. Tänä talvena ajattelin ostaa toisen, josko vähän helpottaisi. Ilman kostutinta kissaan ei voi edes koskea kun rätisee ja paukkuu, ufoxin kanssa voi sentään hieman silitellä, mutta iho on kyllä kuiva niin ihmisillä kun eläimillä. :(

  VastaaPoista