maanantai 6. tammikuuta 2014

Karkkien top 10.

Mulla oli tavotteena saara joulusuklaat syätyä loppiaiseen mennesä, sit voi taas jatkaa karppaamista. Onnellinen materialisti listas lempikarkkiens top kymmenen, soppii tähän tilanteeseen, joten mää päätin tehrä saman. 

Piänenä ja viälä ennen mukuloitten saamista, tosin väheneväsä määrin, söin irtokarkkeja ja ihan mitä vaan makkeeta. Tälläi "vanhemmiten" ajatus yhrestäki irtokarkista oksettaa, mut suklaa maistuu. Täsä on mun tän hetken top 10:


10. Apteekin salmiakki

9. Lidlin inkiväärisuklaa

8. Punnitse ja säästä -kaupan
suklaakuarrutetut marjat ja pähkinät

7. Lidlin 70% suklaat. Appelsiini on ehkä paras.

6. Jakobsenin konvehdit

5. Fazerina, mieluiten patukkana

4. Maraboun tumma minttusuklaa

3. Kismet

2. Kaakaojauhotetut tryffelipallerot

1. Brunbergin tryffelit
(yhtäkään en päässy syämään jouluna, höh)

Kuvat napsittu siältä täältä Googlen kuvahaulla. Paitsi nro 9.

Osuks ykskään näistä teijän top kymppiinne? Vai syätteks te jottain herelmäkarkkeja? Mun listani oli näemmä aika suklaavoittonen.

17 kommenttia:

  1. Voi jee, saako apteekin salmiakkia vielä! Ja noin kivassa pakkauksessakin. Se taitaa olla mulla top 1, vaikka en edes tiennyt tuota valmistettavan - kertonee jotain mun karkinkulutuksesta. Muita en huolisi, kun en tykkää suklaasta enkä hedelmäkarkeistakaan. Olen joskus ollut hirveä sokerihiiri, mutta kun sokerista luopuu niin sitä ei todellakaan tee mieli, vähän jotenkin äklöttää jo pelkät kuvat. Eli mulla osui makuhermoon tuo yksi aski, ja joskus apteekissa käydessäni ostan pehmeää salmiakkia pussin, se on superhyvää. Tervatassuja (irtiksiä) olen joskus ostanut leffanameiksi. Ja ne on maailman oaras yhdistelmä Ardbeg-viskin kanssa, ei kai täällä käy ketään lapsia että saako näin sanoa?

    VastaaPoista
  2. Minunkin listassa Apteekin salmarit ovat aika korkealla :)
    Niitähän saa Lidl:sta ainakin. Oi, muistan aikaa, kun aina apteekkireissulla sai niitä apteekin paperikuoreen ja jauhetta kanssa!
    Voi, jos olis vielä Chymoksen riisisuklaata, niin sekin olis aika TOP 1 ehkä?

    VastaaPoista
  3. Fazerina on oikein jees! Ja punnitse & säästä -kaupassa olis niin paljon mielenkiintosia tuttavuuksia! Kerran otin semmosta jotain riisimurojuttua, mikä oli kuorrutettu valkosuklaalla tai jogurtilla ja sitten siinä oli vielä jotain mansikankappaleita. AIJETTÄ miten hyvää!
    Mut noin niinku muuten kiskis-karkit on hyviä ja ne jääkarhut (myös fazerin parhaissa), siniset mariannet ja liitulakut.

    VastaaPoista
  4. Löytyhän sieltä suosikkeja, nuo Brumberin tryffelit, nami nami, kismetit, fatseriina, ja suklaa rusinat.
    Suklaa on niin ihanaa.

    VastaaPoista
  5. fazerina pääs miultaki siun listaas..nyt kun tarkemmin alan miettiä niin aikas pirun vaikeeta päättää se kaikkein paras. vaihtoehtoina kun on pigal suklaapatukka,lehmätoffee,japp patukka ja lidlin semmoset pikkuset maitopatukat(en oo ees varmaan ikinä nimee kattonu sille :D ) ja kaikki mielellään yhtä aikaa..yhtenä jouluna sain muutes mieheltä käsilaukun joka oli täynnä noita pigal patukoita..olin pyörtyä..niitä oli nimittäin yli 70 kipaletta :D

    VastaaPoista
  6. Mesis6.1.14

    Onneksi minulla on juuri ollut joku mahataudin tapainen, että ei yhtään tehnyt mieli, vaikka kuvia näki =D.
    Minä en välitä salmiakista, mutta tavallisesta pantterikarkista kylläkin. Ne ovat ehkä parhaita karkkeja. Hopeatoffee on toisella sijalla ja sitten tulle lakut. Suklaastakin kyllä tykkään, mutta se alkaa kihelmöidä kurkussa.
    Noissa oli paljon sellaisia karkkeja joita en ole tiennyt olevan olemassakaan.

    VastaaPoista
  7. Tankki6.1.14

    Kamalan harvoin tullee karkkia syätyä, mut lauantai-pussin ne mustat autot jaksaa olla hyviä!

    Suklaa on aina hyvvää. Ylleensä ihan vaan sitä tavallista maitosuklaata syän. Tai jugurttitäytteistä.

    Ja sillon tällön ostan irtsarihyllystä kaks tai kolme salmiakkipääkalloo. Melkein hävettää, ku pussi maksaa jottain 21 senttiä, hah!

    Fazerina on pahhaa. Sen sijjaan Fazerina Caramel on herkkua. Mut ei sitäkä voi syärä ku pari pallaa, sit jo ällöttää.

    VastaaPoista
  8. Joulua ei meille tule, ellei ole Brunbereja, ne on ihan mielettömän hyviä. No joo, Kismetkin on mun frendi :-)

    VastaaPoista
  9. Fazerina ja kismet maistuu näistä parhaiten. Ootko maistanut fazerina-kismettiä? :3

    Näin unta, et meistä tuli kavereita. Harmi et se oli unta, koska olit kiva. :D

    VastaaPoista
  10. No ei osunut yksiin! Minun ykköslempparini on Dajm-patukka, siis se oikea versio, jossa on kova sisus. Tokalempparini on Dajm-suklaalevy, se missä on vain kovia hitusia. Geisha on hyvää. Ja m&m´sit, ne pähkinäversiot.

    Tällaiset postaukset ovat aika huono juttu tässä vaiheessa, kun laihdutuskuuriani on kestänyt yhden päivän. :D

    VastaaPoista
  11. HEI, mulla sattu monta lempparia sun listaan, numerot 2, 7,8, ja 9. Kyllä brunbergin tryffelitkin mennee. Ja kaikki, paitsi ei salmiakki ;) Mintustakaan en tykkää.
    Viime viikolla löysin (alesta-50%) sellasta tryffeliä, mitä en oo koskaan saanut, Niin ihanaa!! JACQUOT Truffes Fantaisie Saveur cognac. Muute en ois ostanut, mutku oli ½hintaa, niin pakko oli. Sopivan mieto konjakin maku.
    Nyt voi vain muistella näitä herkkuja, kun alkoi "härkäviikot" ja paluu "ruotuun"

    VastaaPoista
  12. ♥nam, Maraboun minttusuklaa!

    VastaaPoista
  13. Meillä on näköjään iiihan eri maku karkeissa. Ei osunut sun listalle yhtään mun suosikkia. Tosin osa noista oli sellaisia mitä en voi edes syödä. :/

    VastaaPoista
  14. Apteekin salmiakki, Fazerina ja Kismet maistuu kyllä, mutta voiton vie mennen tullen Fazerin vadelma-karpalo -suklaalevy. Niitä voi pistellä menemään ihan niin paljon kuin kukkaron nyörit antaa myöden, muutama vuosi sitten meni levy päivässä, kaksi parhaassa ja ihan joka päivä, nykyään vähän vähemmän. Ja nyt kun ne pirut nosti taas suklaativeroa niin ajattelin lopettaa kokonaan, paitsi sitten vedellään överit jos joskus halvalla saa.

    VastaaPoista
  15. Ei yhtään Säterin ritareita. :D Apteekin salmiakki on kyl hyvvää, Kismetki ok. Muuten ei oikein natsannu. Mut ehkä voisin alkaa vihkiytyä tummaan suklaaseen seuraavaks, ku punkun kans ollaan jo sinut. :)

    VastaaPoista
  16. Sun täytyy joskus kokeilla Punnitse ja Säästän jogurttipapaijaa. Se vie kielen mennessään. Niinkuin kaikki mitä sieltä ostaa :D

    VastaaPoista