torstai 12. syyskuuta 2013

Hajuhaitta.


Olin eilen illalla lenkillä ja vastaan tuli joku nainen. Kalliin näköset lenkkeilyvehkeet päällä ja paljon meikkiä. Eihän sillä ulkonäöllä oo väliä, mut jotenki se haju sopi siihen mitä mää näin. Ko oltiin toisemme ohitettu, haistoin parinkymmenen metrin pääsäki viälä sen miltä se haisi. Ei siis miltään hajuveteltä, se oli vaan jottain pyykinpesuaineen hajua ja ehkä hiuslakkaaki, mut voimakasta se oli.Pisti miättimään, että ko määki verin henkeeni niitä pyykkiainemolekyylejä, tai mitä liänevät, ni paljokohan se nainen niitä henkittää? Ja kuin paljo niitä turhia hajuaineita imeytyy sen nahan läpi? Kattelin netistä asiaa aiheesta ja törmäsin yhteen hyvvään kirjotukseen. Hajusteet onki paljo kavalampia ko oon arvannukka.


Mää oon jonkin verran vältelly hajusteita, tarkempiki vois olla. On täysin järjetöntä pestä lattiaa hajustetulla pesuaineella vaan siks, että homman jälkeen on tunnin verran hyvä tuaksu. Siinä sitä sit henkitellään porukalla kaiken maailman Linalooleja ja Gamma-terpineeniä, kyllä keskushermosto tykkää. Mäntytolusaki meinaan on hajusteita.Kuvista varmaan huamaatteki, että mää oon täälä vimmoisani penkonu kaappeja ja tutkinu pulloja. Kauhee määrä hajusteita meijänki huushollisa. Niitä on nykyään melkein mahrotonta vältellä, niin ko muitaki lisäaineita. Hajusteita on joka paikasa ja kauheita määriä. Ehkä siihen saaraan joskus joku tolkku, sitä sit vaan orotellellaan.


Hih, tähän liittyen tairanki huamenna esitellä teille mun "hajuveteni"...

15 kommenttia:

 1. Mä jumahdin nyt tänne sun blogiisi! Hah, kun hauskoja ja viihdyttäviä juttuja :D! Vaik aluks murretta olikin vähän hankala lukea. Aikani luettuani, taidan jo ajatellakin sinun murteellasi ;).
  Terkuin uusi lukijasi.

  VastaaPoista
 2. Kivvaa ko viihryt! Pahottelen murretta, mut muuten en ossaa kirjottaa. Kirjakiälellä tulis ihan erilaisia juttuja, kuivempia veikkaan. :-)

  VastaaPoista
 3. Sitä varmaan pitäs palata siihen etikkaan, soodaan ja sitruunaan. Monet pesuaineet haisee kyllä tosi pitkälle. Ja käytetyissä vaatteissa monen pesun jälkeenkin. Itse kyllä käytän miedosti hajustettuja tuotteita, koska esim. rasvat haisee aivan kamalalle ilman... Mutta harvassa on terveelliset kemikaalit...ja eineshampparit.

  VastaaPoista
 4. Tää on mielenkiintoinen juttu kyllä, ite oon yrittänyt karsia hajusteet kotoota ihan minimiin, mutta onhan se ihana joskus poltella tuoksuvia kynttilöitä tai laittaa vähän hajuhajua kaulalle.

  VastaaPoista
 5. aiheellinen kirjoitus. Mie oon kans ihmetelly noita lenkkeilijöitä, kun ohi kulkee sellanen pesu-/huuhteluaineen löyhkäys leviää. Peseekö ne joka päivä ne vaatteet (no voihan ne hikoutua) kun aina lemuaa. Eikö ne itellesä haise? Musta tuntuu ettei saa niin paljon haista, esim lakanat ja tyynyliinat, eihän niissä voi nukkua. Joku Oolla alkava pesuaine haisee ainakin liikaa, joten jos sitä on "pakko" ostaa, niin mahdollisimman vähä pitää laittaa.

  VastaaPoista
 6. Tein hajustelakon jo monta vuotta sitten. Tosin omissa meikeissä niitä on, mutta esim kasvovoiteet on hajuteettomia, samoin aurinkorasva(käytän lasten aurinkovoidetta)Pesuaine on hajusteetn, enkä käytä huuhteluaineita. Tiskipöydän, vessan, kaakelit ja muut hankausta kestävät pesen soodalla ja viemäreihin pistän soodaa ja etikkaa.
  Yksi hajusteellinen minullakin on ja se on tuo tolu. Vanha pullo, jota en ole raaskinut laittaa pois, mutta enimmäkseen käytän mäntysuopaa. Sillä pesen koiratkin.Meillä on vanhat puulattiat, joten mäntysuopa käy hyvin, tai sitten pellavaöljysuopa. Kaikki tahrat poistan sappisaippualla ja sitten koneeseen.
  Nuo hajusteet on aika kenkkuja, varsinkin jos niitä on iholla montaa ja vielä sekaisin. Sellaisesta voi sanoa haju, eikä tuoksu.

  VastaaPoista
 7. Olen myös karsinut lähes kaikki hajusteet itseltäni. Nykyisin haistan kaiken todella voimakkaana, kun en itse käytä hajusteita. Joihinkin hajuvesiin meinaan melkein tukehtua....

  VastaaPoista
 8. Minen koskaan unohda sitä hajun määrää, mikä jäi leijumaan kun joukkueellinen jotain urheilijateinipoikia juoksi ohi lenkkipolulla. Se oli semmoinen tainnuttava sekoitus hajuvettä, partavettä, hiuslakkaa, dödöä sekä pesu- ja huuhteluaineita, mutta noh, eipähän ainakaan hiki haissut... En vaan tajua miten joku voi urheilla siinä katkussa, luulis että keuhkot räjähtää siitä määrästä hajusteita jo ihan muutenkin, saati sitten urheillessa.

  Kyllä mää itekkin hajustettua dödöä ja jotain shampoota ja rasvojakin käytän, mutta joku roti. Esim just vaatteet tai lakanat on semmosia että tajuhan siitä lähtee jos ne jatkuvasti haisee jollekin huuhteluaineelle. Ja joskus jotkut kirppisvaatteet haisee niin vahvasti hajuvedelle ettei se haju lähde pois vaikka kuinka pesisi, sit ei auta muu kun pistää takasin kiertoon. Kirppareilla valitettavasti haistaa myös lastenvaatepöydät jo kaukaa, koska lähes poikkeuksetta niihin suolletaan niitä järkkyhajustettuja pesu- ja huuhteluaineita ilmeisesti aika reilulla kädellä, onnea vaan niillekin lapsille jotka joutuu niitä kemikaalikyllästettyjä rytkyjä päivittäin käyttämään.

  VastaaPoista
 9. ♥aika paljon "turhia" hajusteita onkin.

  VastaaPoista
 10. Astmaatikkona on kamalaa kun vaikka kaupan kassajonossa joku lähimmäinen tuoksuu monelle eri tuoksulle, sitä en kestä.
  Itse yritän aina valita sen tuoksuttoman jutun, ei kaiken tarvii tuoksua tuomelle ja kielolle.

  VastaaPoista
 11. Määki oon aina valkannu hajustamattoman vaihtoehron jos vaan on tarjolla ollu. Tosin shampoisa ja saippuoisa en oo niin väliä pitäny, nyt tairan jättää niisäki hajut kauppaan. Etikan ja soodan käyttö tarttee varmaan opetella. Mulla on käyny kans samoin ko Möhönasulla, ku en kauheesti hajusteita käytä, en niitä ennää siäräkkään. Se on kurjaa ko moni harrastaa tiätämättäns "hajuterroria", herkemmät kärsii, niin ko Kosotäti-parkaki.

  VastaaPoista
 12. Monesti on lenkillä kans tullu vastaan näitä "pesuainevanoja" sillon aina mietin ja kipittelen melkein häntä koipien välissä, että millanenhan hajuvana sitä mahtaa ittestä lähteä, kun käyttää hajusteettomia pesuaineita.. kääk ;)
  joskus olen yrittänyt "mökkihajua" kesäsin poistaa petivaatteista lorauttamalla tipaan hajustepesuainetta - ja kauheemmaks vaan menee. huh. miten joku voi oikeesti nukkua semmosissa...

  VastaaPoista
 13. Anonyymi13.9.13

  Itse olen välttänyt turhia hajusteita vuosia. Enää en ymmärrä, kuinka joskus saatoin käyttää pyykissä huuhteluainetta. Nyt taloyhtiön pyykkinarulla olevat huuhteluainepyykit HAISEVAT kamalalla. Pyykkipulveri on myös hajutonta.
  Hajuvettä käytän, kun lähden sivistyksen pariin. Terva on hyvä tuoksu. Pitäisikö siirtyä pikiöljyyn?
  Deodoranttini on kiveä eli ei tuoksu.

  En ymmärrä kuinka joku voi käyttää yhtä aikaa huuhteluaineille lemuavia vaatteita, kielodeodoranttia, tervashampoota ja ruusuhajuvettä.Kamala sekasotku.
  Ilona

  VastaaPoista
 14. Mun ex-kämppis pesi urheilukamansa just semmosella superhaisevalla kukkatuoksulla. Kai sillä peitellään hien hajua? Tai sitten niihin vaatteisiin tehoaa vain joku jumalaton tökö jossa on myös voimakas haju peittämässä hikihajua? Tiedä häntä, mutta ei meillä voinut mennä kylppäriin sen jälkeen kun se levitti vaatteensa sinne kuivumaan.

  Mä käytän huuhteluainetta pyykkiini, mutta ei se tuoksuton versio haise minusta miltään, ei edes saippualle (en tykkää yhtään saippualta haisevista pesuaineista). Dödö mulla on suht hajuton, hiustuotteet kyllä sisältää monesti tuoksua ja hajuvettä laitan pienen suihkauksen.

  VastaaPoista
 15. Mää taidan olla tämän vastausviestien ainoa, joka olisi halunnut kysyä siltä rouvalta mitä pesuainetta hän on käyttänyt, että olisin mennyt ostamaan samaa. Omat on pakko pestä hajusteettomalla mutta miehen ja V-V:n pyykkejä nuuskuttelen mielelläni :)

  VastaaPoista