sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Missä on mun siänisilmä?


Käytiin mettäsä Tankin ja Aktivistin kans. Tankki keräs siältä ihan intona koivunkantosiäniä ja mesisiäniä, kaiken maailman tatteja, haperoita ja rouskuja, ja tiätysti niitä joita määki uskallan kerätä, eli suppilovahveroita ja kanttarelleja. Mulle tuli vähä yllätyksenä, että mun piäni serkkuni on niin siänestyksen lumoisa, se vois kuulemma olla mettäsä koko päivän.


Nuarempana ko olin siänestämäsä mamman kans, mulla oli hyvä siänisilmä. Mamma käveli ohi siänistä ja mää näin ne jo kaukaa. Miks mää en ennää näe? Suppilovahveroita menin mettästä hakemaan, Tankki ja Aktivisti keräs niitä mun jalkojen juuresta samalla ko mää tuskailin, että eihän täälä mittään oo.


Miten mää voin vanhana tulla semmoseks mummoks joka itsevarmana kerrää mettästä kaikenlaiset ruakasiänet ja muut kyssyy siltä siänestysneuvoja? Aika vaikeeta jos niitä siäniä ei näe. Mut ko mää haluan semmoseks mummoks. Treeniä sit vaan?

13 kommenttia:

 1. Kukkuu! Blogisani on sulle jotaki.. :D

  VastaaPoista
 2. Uskoisin, että sienisilmä paranee jo parilla mettäreissulla. Muistaa taas, että miltäs ne nyt sielä neulasten seassa näyttikään. Ite tykkään kyllä löytää sieniä, mutta muut syököön ne...

  VastaaPoista
 3. Aivosolu, mää lährin ennen aina pihalle ko Mamma ja Kääkkä alko paistaa tatteja. En siätäny ees niitten hajua. Joskus 5 vuotta sitten aloin varovasti maistella kanttarellia, nyt syän jo ihan mitä siäntä vaan. Niin sitä vanhemmiten makuaisti tylsistyy, kohta pystyn varmaan syämään jo maksaaki. :-)

  Ja kiitos viälä Liisax!

  VastaaPoista
 4. Mesis9.9.13

  Ihan sydän meinasi pysähtyä, kun luin, että missä on mun "sinisilmä", -ja ekaksi kissan kuva. Pelästyin, että nyt on kissa mennyt hukkaan (vaikkei kissalla siniset silmät olekaan, -paitsi joillain roduilla). Onneksi kyse olikin sienistä. Itse en kerää, enkä siis syökään sieniä. Olen joskus kyllä saanut jotain sienikastiketta ja hyväähän se oli, mutta en itse tee koskaan.

  VastaaPoista
 5. Just tajusin, että mun seuraavien kissojen nimiks tulee ehdottomasti Tankki ja Aktivisti, hykertelen jo ajatukselle! :D

  VastaaPoista
 6. Hihitystä ja hirnuntaa:)) sie taijat tarvita vaa paremmat rillit:))
  Ihana juttu kaiken kaikkiaan.

  VastaaPoista
 7. Tanja, mun serkulla oli pienenä hamsterit joiden nimet oli Inva ja Vamma. Tankki ja Aktivisti olis kyl komiat kissojen nimet. :-D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi9.9.13

  Juu aina ensimmäiset suppikset löytyy sillai et astut päälle. Nostat jalkaa, ku älyät mitä teit ja sitte sillä väistöaskeleellakin linttaat vielä lisää suppiksia.
  T:TipTap

  VastaaPoista
 9. Anonyymi9.9.13

  NO on sulla jutut.Pakko käydä jokapäivä lukemassa, nyt kun löysin tämän

  VastaaPoista
 10. Tankki (+armaansa Aktivisti)9.9.13

  Tanja: Ehdottoman hyvä idea! Suasittelen Tankkia sille rämäpäisemmälle kisulle.

  Maijasein, muistan ku Kääkkä aikoinaan kauhistu siittä, et mää, sen piäni serkku, ajelin kainalokarvani. Nyt sää sit yllätyit, et mää oon jo niin suureks kasvanu, et oon sun siänimummo. Niin se historia itteensä toistaa. Jo on serkkukatraan nuarimmainenki tullu vanhaks. Vai mikä sua muka siinä niin yllätti?

  VastaaPoista
 11. Tankki, ehkä vaan yllätyin, että nautit mettäsä rämpimisestä. Mulle iskostunu miälikuva susta on se, että treenin jälkeen hifistellään keittiösä jottain ihme susheja ja kuunnellaan gregoriaania.

  VastaaPoista
 12. Niin no, enpä minäkään näe enää sieniä metsäs, tai siis sellasia sieniä joita poimisin syötäväksi. Ja on kyllä tulluna käytyä monesti metsässä tälläkin viikolla. Mikä lie vikana täälläkin. IKINÄ en oo nähny metsässä mitään vahveroita.

  VastaaPoista
 13. Tankki10.9.13

  Kuuntelin muuten eilen Gregoriania. Aijjettä. Ja tännään teen sushia. On sulla joku haisu musta.

  VastaaPoista