tiistai 24. syyskuuta 2013

Laiskan puutarha.


Tutkailtiin tännään ihkupinkin Koon kans syksyistä puutarhaa. Laiskasti en oo tehny paljo mittään pihalla. Mut ei se piha nyt niin hirveitä oo vaatinukka. Rappusten kaiteella on erelleen ahkeraliisat nätin näkösinä. Mää sitte tykkään niistä, kukkivat koko kesän ja viälä syksylläki. Huanoo niisä on se, että ko ne kestää niin kauan ni saattaa jäärä callunat ostamati. Viime vuanna jäi, kaupoista ei ennää löytyny. Mut tänä vuanna ostin viisaasti ajoisa, istutan sit joskus.


Pelakuut oon nostanu vaan pömpelin sisälle. Ei ne siälä pakkasta kestä, mut hallasta varmaan selviivät hyvin. Alemmasa kuvasa maakellarin viäresä on kehäkukkia (kiitos Mimmille taimista), näkyvät kyl vähä huanosti. Huvimajan viäresä niitä on paljo. Niihin oon kans ihastunu. Tarttee kylvää joka paikkaan niitten siämeniä. Kukkivat vaivattomasti, kauniisti ja pitkään.


Jos jottain tarttis tehrä, ni haravoira. Että mua tökkii se puuha. Ko mukuloitten kans ulkoilee, ni se olis lämpimikseen hyvvää touhua. Mut plääh.

 


Salviat oli loisto-ostos! Niitä tarttee hommata pyykkipata täyteen ens vuannaki. Niitten viäreen tälläsin alkukesästä pari vuatta sisällä ränsistynneen ruusupegonian. Se on kesän aikana tullu niin hyvvään kuntoon, että päätin siirtää sen sisälle. Saas nährä kualeeko kokonaan, en saanu varmaan pualiakaan juurista mukkaan muuttoon. Mut siälä se nyt on keittiön ikkunalla.


9 kommenttia:

 1. Salvia on monivuotinen, joten eiköhän se sieltä padasta nouse keväällä taas. :)

  VastaaPoista
 2. Siis oikeesti? Mahtavaa! Kiitos tiedosta!

  VastaaPoista
 3. Paitsi nyt sit kuuklasin kummiskin varuiks ja pakko ottaa sen verran takasin että se on aika arka, mutta jos haluaa ottaa varman päälle ni pistää osan vaikka kellariin talvehtimaan, pata voi olla liika kylmä. Maassa kyllä pitäs tietääkseni kestää, ainaki suojaisassa paikassa, jos nyt ei mitään tappotalvea tule. Mä ainakin olen suunnitellut että noi omat salviat on hengissä vielä enskin vuonna, mut saa ny sit nähä.

  VastaaPoista
 4. Ahaa, eli kaivan ne ylös ja vien maakellariin. :-)

  VastaaPoista
 5. Ihana potkumopoilija. Ja kauniita kukkia!

  VastaaPoista
 6. Tuolla siun maakellarissahan voisi kokeilla talvettaa nuo pelakuutkin.
  Sulonen apulainen pinkissä puvussaan:))

  VastaaPoista
 7. Pelakuut siirrän kellariin vanhan autotallin ikkunalle sit ko pakkanen uhkaa. Siälä on koko talven lämpö justiinsa plussan puolla, hyväks havaittu paikka.

  Vihree mopo on Koon suasikkilelu. Sillä se rämistellee pitkin pihhaa. :-)

  VastaaPoista
 8. ♥ ihana puutarha! ei kannata ottaa turhia paineita :) ;)

  VastaaPoista
 9. Onhan kauniit ahkeraliisat, mulla tais nuupahtaa viime yönä jo. Ostan kyllä ens kesänäkin ja aikasemmin jo, että sais lempiväristä.
  Hienot kukat muutkin. Mie päätin etten haravoi, ennneku suurinosa (edes) lehdistä on tippunut.
  Samaa mieltä kuin Riitta Sinikka, ei paineita. Kerkii sitä sitten hosua siellä kun lapset kasvaa isoiksi.

  VastaaPoista