perjantai 6. syyskuuta 2013

Meijän torstai.

Kevväällä kirjotin meijän päivästä. Päätin kirjottaa taas. Tämmänen oli meijän päivä tännään:

8.00 Herättiin. Miähen kello soitti ja herätti Koon kans. Pualen tuntia hyssyttelin ja sinnikkäästi yritin nukkua, mut pakkohan se oli luavuttaa ja nousta sänkystä.

9.10 ÄSsä tuli vintistä alas. Mää ja Koo oltiin jo syäty aamupalat, annoin äSsälle muroja. Mukulat tappeli ilmapallosta ja mää ärjyin, että hetikö aamusta se tappeleminen tarttee alottaa.

10.00 Mukulat kuunteli Viiru ja Pesonen -äänikirjaa. Samalla mää korjasin housuja. Mukavaa huamata, että housut roikkuuki laihtumisen takia, eikä siks että niitten stretsi on löystyny.

10.30 Lährettiin ulos. Join aamuteeni huvimajasa ja annoin mukuloille kaakaoo.


Mukuloitten ulkoillesa yritin kuttoo äSsälle pippoo, silmukat karkaili ko Koo häiritti kiskomalla puikoista. Naapuri poikkes rupattelemasa, lährettiin kattomaan pikkurattoria autiotalolla ja käytiin tyhjällä postilaatikolla. Mukulat tappeli hiakkakasasa.


12.10 Tultiin sisälle. Mukulat piirteli ja tappeli kynistä.


12.30 Syätin Koolle eilisiä perunoita ja kannaa. Aattelin, että se kumminki väsähtää kohta. Aika pian sen sit jo veinki vinttiin päikkäreille.

13.00 Mää ja äSsä syätiin sitä eilistä sapuskaa. Kannattaa muuten pakastaa esikeitettyjä lanttukuutioita, niitä on sitte helppo heittää uuniin kanan kans ja hyvvää tullee.
Ruuan päälle pistin pitkäkseni ja luin pari blogia ja uutisia.

14.00 Rupesin kattelemmaan ympärilleni ja totesin, että onpa hirvee sikolätti. Aattelin oikeen imuroira ja rupesin kerräämään leluja. ÄSsälle pistin piirrettyä, jottain Mansikka Marjaa kirjastosta.

15.00 Olin saanu lelut ja suurimmat roskat kerättyä ja mattot viskattua ulos, pääsin alottammaan imuroimista. Koo heräs ja Miäs tuli töistä. Tuli aikasin ko sähkömiäs tuli kattomaan autotallia, saaraan sinne kohta sit sähköt kuntoon. Pistin sosesopan tulille, eilistä ruakaa ei ennää riitä.

16.00 Hain ruakapöyrälle kukkia ko olin saanu huushollin siistiks. Kyl kelpas, tais ihan pariki tuntia se siivo pysyä. Vessa tosin oli viälä siivoomati. Syätiin soppaa porukalla. Koo kaato piimät pitkin pöytää ja survo leipäns sopan joukkoon, äSsä jätti tapans mukkaan pualet syämättä.


17.00 Mentiin syksyn ensimmäiselle touhutunnille. ÄSän leikit meni välillä vähän liian rajuks ja Koo innostu kiljumaan sillai että sali raikas. Touhutunnin jälkeen mentiin viälä pualeks tunniks koulun pihalle.


18.30 Lährettiin kotio. ÄSsä ei olis halunnu lähtee, porata roinotti koko kotimatkan ja höpötti kaikkee uhmakasta, niin ko esimerkiks "Annetaan Koo naapuriin, mää en tykkää siittä ennää." Kotona luin sille pari lyhyttä kirjaa, siittä se yleens tullee paremmalle miälelle.

19.00 ÄSsä vaati mua lukemaan lissää, mää totesin että tarttee tehrä välillä muutaki. Siittähän se raivostu. Huusi ja poras sohvalla. Mää siivosin vessan, tyhjensin tiskikonetta ja väsäsin iltapallaa. Yritin välillä lepytellä ja sanoin että se saa pyyhkiä vessan peilit, se huusi ettei lapset saa koskee pesuaineisiin. Miäs sen sit lopulta lepytti. Mut jakso se pualisen tuntia siinä raivota.

19.50 Mukuloille iltapuurot, hampaitten pesu ja yäpuvut. Koo juaksi tuttuun tappaans karkuun heti ko näki yäpuvun.

20.00 Mukulat sänkyyn. Lupasin porukollille, että luen sille yhren kirjan iltasaruks. Oli pitkä kirja, puali tuntia siihen hurahti. Mut mukula jäi ilosena sänkyyns. Aika tuuliviiri.

20.35 Miätein, että jaksanko lähtee sauvakävelylle, oli kauhee nälkä. Onneks menin, Kingston Wall siivitti mun matkaani sillai etten ees muistanu koko nälkää.

21.15 Rupesin syämään iltapallaa samalla ko kattelin leffaa Che Guevarasta. Kaaroin kupillisen teetä villamattolle. Kirjotin tän postauksen. Pystyiskö miähet bloggaamaan leffaa seuratesa? Ei ne varmaan ainaka pysyis kärryillä.


Mulla oli suuret suunnitelmat leipoo tännään omenapiirakkaa, se sit jäi kumminki. Ja kaupasa unohrin käyrä ko takapenkillä oli niin kauhee meteli. Suihkusaki piti käyrä, mut en jaksanu, haisen sit huamenna. Tavote oli päästä nukkumaan tän vuarokauren pualla. Ei se onnistu, netti takkuilee. Hyvää uutta päivää kaikille (hajusta hualimatta).

8 kommenttia:

 1. On siulla kyllä aika reippat päivät, muksut pitää siut vireenä:))
  Tollastahan se oli sillon joskus, nyt vaa ollaa.
  Mukavia touhukkaita, tuoksuvia päiviä siulle ja iso kiitos ja halaus niistä kauniista sanoista blogissani:)))))))) mie tykkään siun tyylistä, asuisitpa lähellä ni kyllään tulisin.

  VastaaPoista
 2. Mesis6.9.13

  Huh-huh! Kylläpä Sinun päivääsi mahtuu kaikenlaista. Vaiherikas päivä, johon lapset tuovat oman kivan lisämausteensa =D

  VastaaPoista
 3. Väsähdin pelkästä lukemisesta. Kyllä te äidit olette ihmeen vahvoja ihmisiä.

  VastaaPoista
 4. nauratti tuo ässän huudahdus pesuaineista :D aloin miettii et millanenhan mun päivä-kirjotuksesta tulis... pitäskö iha ittensä iloks kirjottaa, ku en vieläkää uskalla bloggailla.

  VastaaPoista
 5. Voi kauhee miten paljon sä ehdit päivän aikana tekeen kaikkee! Multa ei onnistuis tollanen alkuunkaan. :D Oot tosi reipas!

  VastaaPoista
 6. Jonna, perusta nyt vaan lopultaki se blogi. Eihän sitä tartte muille näyttää heti, tai lopultakaan. Pidät päiväkirjaa. :-)

  Toi mun kirjotus kuullostaa munki korvaan (tai silmään) kauheen reippaalta. Väsährän ittekki ko luen sitä. Mut päivä on pitkä, kyl siinä kerkee sitä sun tätä...

  VastaaPoista
 7. Voi Maija, sää olet taas antanut vinkin miten lisätä lanttua meidän ruokavalioon :D Kohta meillä rupsutellaan ja sitten syytän niitä Maijan ohjeita :D

  VastaaPoista
 8. Mun tarttee varmaan lisätä ohjeisiini sanat "omalla vastuulla". :-D

  VastaaPoista