keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Peltopoika.


Jokaisella paikkakunnalla on omat suasikkileipäns jota muualle joutuesans kaipaa. Loimaalta muuttaneena kaipaan Peltopoikaa. Mites voiki olla niin vaikeeta löytää Pirkanmaalta kunnollista juureen leivottua ruisleipää. Ja mun miälestä ruisleiväks ei sais ollenka sannoo sellasta leipää, johon on sotkettu pullajauhoja joukkoon. Peltopoika on se täyrellinen leipä. Sitä ei korvaa mitkään Tosi rukiiset sun muut yritelmät.


Peltopojan valmistaja tekkee kans oikein hyvvää kakkoo. Siihen nyt löytyy korvike, Tampereen riävä (ja erelleen se riävä tarkottaa mun miälestä ripulia), mut vaaleet leivät leivon kumminki mialuummin itte.

Mites korvaamattomia teijän lempileivät on?

12 kommenttia:

 1. Anonyymi11.9.13

  Paras ruisleipä on Sallainen, Sallan Kursussa juureen tehty ruisleipä. Valittiin joskus jomman kumman iltapäivälehden testissäkin parhaaksi. Isäni tilaa leipää kymmeniä kappaleita kerrallaan ja Matkahuolto tuo ne perille.

  Ylöjärveläisen Aallon leipomon ruisleipä on hyvää, oikeaa ruisleipää. Suosittelen. Tampereen kauppahallissa on heidän myymälänsä ja Elovainiolla leipomonmyymälä.

  Ostin Pyynikintorin lihasta Asunnan leipomon yli sata vuotta vanhaan juureen tekemän ruisleivän. Epämääräisen näköinen, mutta maku on hyvä. Myös mittapuullani oikeaa leipää.

  Tampereen rievä on hyvää ja monilla tamperlaisilla ja ylöjärveläisillä pikkuleipomoilla on hyviä, maukkaita ja ei-höttöjä hiivaleipiä.

  Ilona

  VastaaPoista
 2. Ruisleivästä kaipaan mummoin tekemään kunnon leipää.
  Tällä hetkellä paras leipä on Peltolan leipomom kauraleipä, sitä jos ei oo kotona tai kaupas ni päivä on pilalla.

  VastaaPoista
 3. Anopin leipoma hapanleipä on parasta leipää. Lapsena Mikkelissä mummu lähetti kaupasta hakemaan leipää. Vieläkin muistan kun mummun "listan" yksi Korpelan leipä ja pilliklupi. Eivät taitaisi enää antaa lapselle noita ostoksia. Ja mummun tilivihkoon ostettiin.
  Toinen mummini on karjalainen ja Hämeeseen tultuaan meni kauppaan ja pyysi leipää. Kauppias kysyi, että mitä leipää ja mummu sanoi, että no leipää. Mummun kotipuolessa Uudellakirkolla sanottiin leiväksi vain ruisleipää. Muut olivat sitten rieviä, kakkoja jne.

  VastaaPoista
 4. Minäkin vannon Kursulaisen nimeen! Hauskaa, että joku muukin :) Se on vaan niin hyvää. Kannan sitä yleensä mukanani kun käydään moikkaamassa Ämmiä ja Ukkoa. Nytkin lötyy pakkasesta. Voisinpa tämän tapauksen kunniaksi ottaa sen sulamaan!

  VastaaPoista
 5. :D tuota kakko-leipää on vähän ihmetelty Tampereella käydessä. ostetaan aina iltasyömiseksi joku paikallinen leipä tms. Meillä päin ei varmaan kakko menis kaupaksi, kun lisää siihen oon niin tulee lopputulosta ;D
  Hyvää leipää tekee mun mies ite. Myllynparas-ruisleipäaineksesta itse tekee, yllättävän oikean makuista ruisleipää.

  VastaaPoista
 6. Peltopoika on kyl ehdottomasti parasta ruisleipää, mitä on. Vaaleet leivät tulleeki sit lähinnä anoppilasta. Kakkoo ja sämpylöitä. Kassillinen kuumia sämpylöitä kotio toimitettuna ilahduttaa kummasti. :D

  VastaaPoista
 7. Peltopoika on tosiaan hyvää :) Ostan sitä aina Mestaripalvissa käydessäni :)...lihaliike Turussa.

  VastaaPoista
 8. Tankki12.9.13

  Saaristolaislimppu!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi12.9.13

  Lapsena tykkäsin hirveästi kotiseutuni vaaleesta leivästä. En tiiä nimee mutta rievää kovasti muistutti. Sitkeän rapea kuori ja pehmeän napakka sisus.Se oli hyvää mustikkakeiton kans. Kun muutettiin varsinaissuomeen tuli hirveä leipäkulttuurishokki. Vaaleat leivät ihan hirveetä höttöä ja joka helekatin ruisleipään ängetty kuminaa! Yök.
  Aallon ruisleipä on kyllä hyvää. Eniten kyllä syön ja himottaa Pirkan varrasleipä. Ainoa varrasleipä missä ei ole kuminaa.
  T:TipTap

  VastaaPoista
 10. Anonyymi12.9.13

  Sallainen on niin hyvää! Kangasalla hyvää leipää on Haaviston luomuruisleipä. Sitä saa tiettyinä päivinä Prismasta ja K-supermarketista tai Saarikylältä lauantai-torilta. Haaviston tilan sadonkorjuutori on 28.8 klo 12-14, sieltä jauhoja yms. Katsii katsoa fb!
  -Lisbe

  VastaaPoista
 11. Mua hemmotellaan kun lapsuuden herkkua Porin poikaa saa lähikaupasta kun Porin Leipä toimittaa tänne Hämeeseenkin nykyään :) Parasta leipää on kyllä mun melkein itse leipoma saaristolaislimppu. Sitä saa sellaisessa pahvilaatikossa kaupasta jauhohyllystä ja siihen vaan sekoitetaan appelsiinimehu ja tuuppastaan uuniin ja sivellään siirapilla loppupaistamisessa :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos vinkistä Lisbe! Ruppeenki kattelemmaan Haavistoo sillä silmällä! Ja noita Emilien ruisleipäaineksiakin tarttee kokkeilla, ensin kyl syynään tarkkaan tuateselosteen.

  VastaaPoista